Ubezpieczenie

• Autor wątku Autor wątku brawo102
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

brawo102

Użytkownik
Odpowiedzi
178
Witam.
Pracuje na umowę zlecenie i jest to moje jedyne źródło utrzymania.Są odprowadzane wszystkie składki. Idę teraz na miesięczne wolne i kierownik mnie poinformował że przez ten miesiąc nie będę ubezpieczony czyli jakiś wypadek i płacę ze swojej kieszeni.I tu jeszcze napłynęła mi taka myśl czy biorąc jeden dzień wolnego to też jestem nieubezpieczony i jak by mi się stało coś w tym dniu to też muszę pokrywać to z mojej kieszeni.A jeśli mam wolne weekendy to jestem ubezpieczony czy nie?
Pozdrawiam.

Ubezpieczenie zdrowotne działa jeszcze w ciągu 30 dni od rozwiązania umowy zlecenia, więc będziesz miał ubezpieczenie przez ten okres.

Na dni wolne i weekendy też masz ubezpieczenie z tego tytułu, że przecież umowa ciągle trwa, nie rozwiązujesz ją na 2 dni (chyba że tak robisz, ale to nie ma znaczenia - patrz wyżej).

Tylko że ja nie rozwiązuje umowy za miesiąc wracam spowrotem do pracy.Czy w tym przypadku też tak samo ubezpieczenie?

Jeśli przez ten miesiąc umowa będzie trwała, to tym bardziej będziesz miał ubezpieczenie.

Powrót