Ubezpiecznie studenta

• Autor wątku Autor wątku skoku1771
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

skoku1771

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam,
,mam 23 lata, jestem obecnie studentem, jednak chcę zrezygnować z aktualnego kierunku i zacząć od października studia zaoczne na innej uczelni, obecnie jestem też uczniem szkoły muzycznej II stopnia z uprawnieniami szkoły publicznej.
Moje pytanie jest takie czy po skreśleniu z listy studentów muszę się rejestrować jako bezrobotny czy świadczenia społeczne tj. ubezpieczenie zdrowotne, itp. mam ze szkoły muzycznej?

Ubezpiecznie studenta/bezrobotnego

Witam,
mam 23 lata, jestem obecnie studentem, jednak chcę zrezygnować z aktualnego kierunku i zacząć od października studia zaoczne na innej uczelni, obecnie jestem też uczniem szkoły muzycznej II stopnia z uprawnieniami szkoły publicznej.
Moje pytanie jest takie czy po skreśleniu z listy studentów muszę się rejestrować jako bezrobotny czy świadczenia społeczne tj. ubezpieczenie zdrowotne, itp. mam ze szkoły muzycznej?

RE: Ubezpiecznie studenta/bezrobotnego

jeśli się uczysz to ubezpieczenie zdrowotne masz u rodziców pracujących do 26 roku życia

RE: Ubezpiecznie studenta/bezrobotnego

Nie zależnie od szkoły w której się uczę, bo to jest szkoła niepubliczna z uprawnieniami szkoły publicznej......

skoku1771 napisał:
czy po skreśleniu z listy studentów muszę się rejestrować jako bezrobotny czy świadczenia społeczne tj. ubezpieczenie zdrowotne, itp. mam ze szkoły muzycznej?
Trzeba zadbać by ta szkoła zgłosiła Pana do ubezpieczenia - sama na to nie wpadnie.

Proszę nie dublować postów - Informacja o ubezpieczeniu przez rodziców jest ok.

Powrót