Ubezpieczyciel nie chce wyplacic odszkodowania

• Autor wątku Autor wątku user273085
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
U

user273085

Stały bywalec
Odpowiedzi
699
W ubieglym roku samochod uderzyl w moj motocykl. byla sprawa sadowa i kierowca przegral sprawe. ubezpieczyciel nie chce mi wyplacic odszkodowania poniewaz wyslalem dowod sprzedazy motocykla. ubezpieczyciel sie domaga kompletu dokumentow tj umowy kupna sprzedazy z czlowiekiem z dowodu rejestracyjnego. Niestety takiej umowy nie posiadam, poniewaz dalem ja nowemu nabywcy. posiadam jedynie umowe kupna sprzedazy z nowym nabywca ktoremu sprzedalem motocykl.

prosze o porade co mam w tej sytuacjii zrobic

gdybym mial z tym czlowiekiem kontakt to napewno nie zakladalbym watka na forum. sa jakies inne opcje ? zreszta co to za bzdura , ze mam miec umowe nabycia pojazdu. przeciez sprzedawalem go i jest umowa kupna sprzedazy. ubezpieczyciel tak kombinuje aby nie wyplacic mi pieniedzy

k.y napisał:
sa jakies inne opcje ?
Wątpię.
k.y napisał:
zreszta co to za bzdura , ze mam miec umowe nabycia pojazdu. przeciez sprzedawalem go i jest umowa kupna sprzedazy
Jaka bzdura ?
Chcesz odszkodowanie, musisz wykazać, że jest ono Tobie należne, czyli, że jesteś właścicielem, raczej byłeś :)
k.y napisał:
ubezpieczyciel tak kombinuje aby nie wyplacic mi pieniedzy
TU kombinuje, czy Ty ?
Dlaczego motoru nie zarejestrowałeś po zakupie ?
Co z US, zakup/sprzedaż zgłoszona, ewentualne podatki zapłacone ?

Ostatnia edycja:
sprzedaz zgloszona do ubezpieczalnii. kupilem skuter za grosze, a za jeszcze wieksze grosze go sprzedalem. szkoda calkowita wyszla 900 zl. zakupilem skuter i nie zdazylem go nawet przerejestrowac, jedyne co zrobilem to w ten sam dzien zglosilem zakup w ubezpieczlanii i przepisalem ubezpieczenie. sprzedalem go nie uzytkujac go nawet miesiaca ... mam jedynie umowe zbycia pojazdu oraz polise ktora przepisalem. dlaczego umowa zbycia pojazdu i polisa nie wystrcza ubezpieczycielowi ? przeciez to kpina. nie chca mi wyplacic pieniedzy i kominuja, a pan ich bronii

k.y napisał:
dlaczego umowa zbycia pojazdu i polisa nie wystrcza ubezpieczycielowi ?
Ponieważ nie jest to dowodem, że byłeś właścicielem.

ok, rozumiem czyli na podstaewie zbycia pojazdu i polisy nie dostane odszkodowania . w takim razie pieniadze ktore mialem otrzymac zostana w ubezpieczalnii bez zadnego ale i nie mam kompletnie zadnych szans na ich otrzymanie, tak? zaden sad itd mi nie pomoze ? dobrze to wiedziec bo w sumie 900zl piechota nie lezy, a jak nie mam zadnych szans to odpuszcze i niech sie dalej wzbogacaja biedne ubezpieczalnie

Powrót