uchylanie się od alimentów

• Autor wątku Autor wątku stanisław1969
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
debastet napisał:
Stanisław ty ogłoszenia o pracę poczytaj bo podobno pracy szukasz. Zbędna polemika nic nie da, a może dług alimentacyjny się zmniejszy. Może do dzieci zadzwoń:-)

Uwielbiam Cię :P

debastet nie piszesz na temat :)

Dobra ale temat był zakończony przeze mnie kobieta dała jasno do zrozumienia o prawie co myśli ja tylko się ustosunkowałem jestem nowy nie wszystko czaję ale ok ktoś i tak wywali te zbędne posty przyjdzie Ag_Maz i pozamiata :D

Jak nie na temat. :-) z Twojego postu wynika, że sytuacja materialna w jakiej się znajdujesz powoduje, że masz długi i jesteś bezrobotny. Stąd moja rada byś poczytał ogłoszenia, dzięki czemu szybciej znajdziesz pracę, a następnie spłacisz zobowiązania. Szkoda byś ten czas marnował na czytanie o kondomach w kiosku ruchu lub polemikę otrograficzno-stylistyczną.
Po drugie widać jak niezwykle troszczysz się o dzieci wysyłając im, aż 100 zł co miesiąc i jak dzielisz sprawiedliwie by co miesiąc inne dziecko dostało to wsparcie od ojca. Dlatego zamiast marnować czas po prostu zadzwoń i pogadaj bo dzieci tęsknią. Pewnie odrobiły już lekcje i spokojnie można pogadać.
Miłego wieczoru.

debastet
Kobieta.gif
może skończ już z umoralnianiem. W końcu to forum prawne.

debaset na temat to jest gdy ktoś pisze... Mops oddaje spraw o uchylaniu się gdzie mam odpowiedz ze prokurator.... co dalej itd jaka rozprawa jak to wygląda różne scenariusze co za to grozi a Ty mi do dzieci każesz dzwonić i słać c.v kobieto masz dzieci przy sobie zajmij się nimi bo matki braknie to gorzej jak ojca ja mam świetny kontakt z dziećmi w tym wieku jakim są bardziej kasy potrzebują jak ojca :) a ja na teraz porady jedna z porad tutaj wysłać kopie przelewów do komornika to był strzał w 10 a nie czy piszę ciurkiem czy nie albo co dzielę a dzielę czasem co mam takie życie ehhh

Art.209 kk.Poczytaj,to sie dowiesz,co grozi.MOPS ma za zadanie przeprowadzenie wywiadu z dluznikiem alimentacyjnym(a takim jestes) i podjac dalsze kroki ,jak aktywowanie dluznika.Skoro jestes osoba bezrobotna,chca Cie aktywowac.To tak w skrocie.

Sytuacja moja jest prosta ten rok był cienki finansowo mało poszło do komornika w Polsce ale coś poszło do dzieci bezpośrednio .Pracuje w Niemczech teraz jestem na zwolnieniu chorobowym ale dostałem wypowiedzenie bo za długo na nim byłem 2 m/c za wysokie nadciśnienie jedna nerka tylko pracuje . Szukam pracy ale lżejszej przy okazji może mniej płatnej . Byłem w Polsce na świętach miałem wezwanie na wywiad w Mopsie zarejestrowałem się jako bezrobotny bo tak mi przekazał pewien pracownik Mopsu ,żeby był wywiad muszę być zarejestrowany na bezrobociu . Po wyjeździe z Polski wyrejestrowałem się i przyszło z Mopsu bym znowu się zarejestrował.Zgłupiałem bo co roku rejestrowałem się na święta wyjeżdżałem zagranice i meldowałem o wyrejestrowaniu się i pracowałem zagranica płaciłem alimenty i ok w tym roku inaczej znów mam się pojawić i zarejestrować mam czas 30 dni bo inaczej podadzą o uchylającego się . No to dzisiaj wysłałem wypowiedzenie z ostatniej pracy w Niemczech i zameldowanie się na bezrobociu tutaj .Mam tutaj żonę mieszkanie czynsze tez jakieś kredyty i życie. Jak mam się zameldować w Polsce i szukać tam pracy mieszkając w Niemczech ? Mops teraz mi zarzucił w piśmie ,że podlegam kodeksowi karnemu gdyż złożyłem nieprawdę byłem na chorobowym tzn pracowałem tym bardziej , że się zarejestrowałem na bezrobociu .Pracownik mi przekazał że mam się meldować bo nie będzie wywiadu a z Panią ostatnio rozmawiałem i mówiłem ze nie pracuje jestem na chorobowym a oni stosunek pracy był więc napisałem jedno wielkie nieporozumienie tak czy owak mam pytanie co się stanie jak nie przyjadę do 30 dni i się nie zarejestruje na tym bezrobociu ? Tutaj ktoś mi doradził prześlij wpłaty na dzieci do komornika i przesłałem łącznie z deklaracją ile co miesiąc będę spłacał żeby takie działania podjąć nim dojdzie do sądu i czy dojdzie jak ktoś tu napisał , bo nie wiadomo czy prokurator odda sprawę od sądu . Notabene Pani z Mopsu powiedziała lepiej jakby się Pan zarejestrował bo i tak nie trzeba się często zgłaszać na bezrobocie tylko telefonicznie powiadamiać kiedy można przyjechać (nie wiem czy to prawda tak czy siak nie wiem czy zaś zgodnie z prawem) dodała (gdy zapytałem ile mam spłacać by nie było temtu uchylania) my możemy i tak Panu wnieść o uchylanie od zapłaty alimentów się dopóki połowy alimentów zasądzonych nie będzie nam spłacał .

Ostatnia edycja:
Powrót