Uchylenie aresztu

• Autor wątku Autor wątku martaaa
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

martaaa

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
7
czesc moze ktos mi tu pomoze moj narzeczony zostal aresztowany dostal sankcje na trzy miesiace potem sad przedluzyl mu o dwa miesiace konczy mu sie 2 lutego ale w miedzy czasie bylo posiedzenie o uchylenie sankcji sad sie przychylil do wniosku adwokata tylko ze chce jeszcze opinie od kuratora zawodowego i tu moje pytanie ile sie czeka na tego kuratora no i jak to dalej wyglada dziekuje z gory i WESOLYCH SWIAT :) 3

Coś mi tu nie gra... Albo Sąd się już nie przychylił do wniosku albo czeka na opinie.

BTW: to dość nietypowe by opinia kuratora była konieczna do rozstrzygnięcia wniosku o uchylenie aresztu. Czy na pewno masz precyzyjne informacje?

tak nam adwokat mowi podobno dlatego zeby sie upewnic czy napewno on jest potrzebny bo adwkat powolal sie na to ze mamy 2 tygodniowe dziecko i szczerze powiedziawszy to sama sie w tym gubie ale dziekuje :( :)

Moim zdaniem, sam fakt posiadania małego dziecka w sytuacji, gdy może nim się opiekować drugi rodzic, nie daje, niestety, podstaw do uchylenia aresztu. No ale decyzja należy do Sądu.

A może sąd chce stwierdzić czy na prawdę jesteś w ciężkiej sytuacji. Być może zostanie przeprowadzony wywiad środowiskowy. Ja na kuratora czekałam ok 3 dni. Również był przeprowadzany wywiad ale to do czegoś innego.

no prosze ja czekam juz 2 tygodnie to jest smiechu warte mam nadzieje ze wkoncu sie pojawi jesli mozna zapytac co jest dalej bo jak pisalam sad sie przychylil do wniosku adwokata tylko czeka na opinie od kuratora dzieki z gory :)

Marta zadzwoń do kuratora i zapytaj sie czy wogole zostal zlecony wywiad. Bo jakos dlugo czekasz

myslalam o tym ale adwokat powiedzial mi zeby teo nie robic bo to bedzie wygladalo tak ze chce wplynac na decyzje kuratora

Ja w tej sytuacji nie sluchalabym adwokata tylko bym dzwonila. No bo niby jak mozna wplynac na kuratora. W takim razie jak przyjedzie na wywiad środowiskowy to przeciez tez mozesz na niego wplynac prawda? A tak na marginesie to ja do konca nie wierze adwokatom...

dzieki zadzwonie jutro zobaczymy czego sie dowiem a tak na margnesie czy moze to opuznienie byc spowodowne przekazaniem papierow z sadu okregowego gdzie bylo rozpatrywane zazalenie na areszt do rejonu :)

Marta w 100 procentach popieram Barbi. W twoim interesie jest ponaglić i uprosić kuratora o dobrą opinię i wcześniejsze napisanie, wiadomo jak to jest w biurach papiery się przekłada z półki na półkę na "potem teraz mi się nie chce" itp. Napewno wam nie zaszkodzisz jedynie możesz pomudz. Jeśli trafisz na "człowieka" nie służbistę to nawet byłoby ci pomocne to iż do niego zadzwonisz będzie mógł spokojnie napisać że twoja połówka jest naprawdę potrzebny i że ktoś się o niego martwi, przejmuje jego losem a przede wszystkim że naprawdę ktoś na niego czeka i komuś zależy. Zobacz u mnie nawet nie przeszkadzało to iż najważniejsze zaświadczenie dostarczyła dyrektorowi w wigilię rano sam osobiście się pofatygował do sądu oddalonego o 56 km po głupią pieczątkę i podpis sędziego o przepustkę losową na mnie dla męża a mógł powiedzieć "co mnie to interesuje" ale okazał się szczerym człowiekiem i wrażliwym na ludzkie cierpienie mam nadzieję że i ty trafisz na kogoś życzliwego.

Marta mi się wydaje że to mogło spowodować opóźnienie
Ja jestem tego zdania że najlepiej osobiście się wszystkiego dowiedzieć i załatwić. Widzę że myszka też :ok:
Powodzenia :) pozdrawiam...

czesc dzwonilam i okazalo sie ze nie przeszly jeszcze akta z sadu okregowego do rejonu ma to nastapic po nowym roku czyli musze czekac dalej ale dziekuje wam za porady pozdrawiam dam znac jak cos sie zmieni :) :wink:

witam SZCZESLIWEGO NOWEGO ROKU byl wczoraj u mnie kurator powiedzial ze 2 wysle opinie orientuje sie ktos ile to teraz moze potrwac :) :)

Powrót