Uchylenie aresztu

• Autor wątku Autor wątku młoda21
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

młoda21

Witam. Mam pytanie..
Mój chłopak przebywa w areszcie piąty miesiąc za art. 280 & 1 kk w rozsz. o art. 157 & 2 kk . Akta są już w sądzie.. na koniec kwietnia wyznaczony był termin rozprawy, jednak ze względu na chorobę sędziego sprawa została przełożona na połowe czerwca.. Adwokat będzie składał wniosek o uchylenie aresztu.
Moje pytanie brzmi, jakie jest prawdopodobieństwo, że sędzia przychyli się do tego wniosku? wiem, że tego tak obiektywnie nie da się ocenić, ale poproszę o jakieś opinie..

Teoretycznie 50%. Nikt na to pytanie nie zna odpowiedzi nie mając akt sprawy.

Dodam że oskarżeni przyznali się do winy..
Prokurator w rozmowach sugerował wyrok w zaiweszeniu..
Ponad to poszkodowany nie obciąża oskarżonych..

Jeśli okoliczności popełnienia przestępstwa nie budzą wątpliwości, a dodatkowo komentarz Prokuratura wskazuje na to, że realnie może zostać orzeczona kara z warunkowym zawieszeniem jej wykonania i oskarżony posiada adres zameldowania na terenie kraju TO NIC NIE STOI NA PRZESZKODZIE aby uchylić lub zmienić dotychczas stosowany środek zapobiegawczy.

Oczywiście sytuację takie jak wcześniejsze ukrywanie się przed organami wymiaru sprawiedliwości przekreślają szanse na pozytywne rozpoznanie.

Pozdrawiam.

chcę rozmawiać jutro z prokurator o uchyleniu mojemu mężowi aresztu tz..czy są jakieś szanse itd..jak myślicie powinnam napisać jakąś prośbę??? bo wiadomo że zawsze więcej napiszesz i lepiej to opiszesz niż powiesz... rozmawiałam z nią telefonicznie i była bardzo sympatyczna...ale jak to się mówi pozory mylą.Rozmawiałam z nią w poniedziałek tydzień temu i pytałam się o widzenie ale powiedziała mi że dopiero po 2 tyg od aresztowania to byłoby za tydz w poniedziałek ale kazała mi przyjechać jutro po zgodę i w czwartek jadę do męża..wiem tez że mąż miał pisać do prokuratorki miał pisać że przyznaje się do winy itd. i prosić o uchylenie aresztu...świadków zdarzenia nie ma jedynie policja która go znalazła w warzywniaku i jeżeli teraz przyznał się do winy ma większe szanse na uchylenie aresztu.??

Powrót