uchylenie dozoru elektronicznego

• Autor wątku Autor wątku gorski_daniel
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
G

gorski_daniel

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Mam następujący problem: dziś miałem posiedzenie sądu na którym uchylono mi odbywanie kary w systemie dozoru elektronicznego. Byłem w trakcie odbywania kary w tym właśnie systemie, ale sąd odwołał mi tą możliwość ze względu na liczne wykroczenia. Dziś również zdjęto mi opaskę. Jedyne co przekazał mi sędzia to to, że mam 7 dni na odwołanie się. Ale gdzie mam się odwołać i jaką to ma mieć formę już mi nie powiedziano. Sędzia nie chciał mnie w ogóle słuchać. Chcę wnieść o to, aby kara mogła zostać dokończona w domu(zostało jej zaledwie 35 dni!) w przeciwnym razie stracę pracę na której mi zależy... Proszę o pomoc!

gorski_daniel napisał:
stracę pracę na której mi zależy...

I tak masz zamiar do końca życia liczyć na dobrą wolę innych, masz zamiar błagać, skomleć? Popełniłeś przestępstwo. Dostałeś wyrok. Dano Ci szansę odbyć go w domu (być może wyrok najpierw był w zawieszeniu). Szansy nie wykorzystałeś. I co, znów ma ktoś Cię po głowie pogładzić?

Zażalenie składasz do Sądu Apelacyjnego (właściwego dla miejsca odbywania kary) za pośrednictwem Sądu Okręgowego, który uchylił zgodę na SDE. Tak jak już Ci tu napisano obawa o utratę pracy nie jest żadnym argumentem do zażalenia i jeśli nie masz innych - szkoda czasu. Twojego i Sądu.

witam w poniedzialek mialem posiedzenie o uchylenie zgody na odbywanie w sde, za 2 godzinne naruszenie , nie mialem racjonalnego wytlumaczenia i sedzia mi dal szanse i nie uchylil:)

czy przyjada mi zdiac urzadzenie w ten sam dzien co mam koniec kary?

Tak. Przy zakładaniu powiedzieli kiedy przyjdą.

Po jakim czasie od uchylenia zabierają do ZK, czy apelując sie będzie to apelacja dalej pod dozorem elektronicznym, z ZK, czy jak?

A czy jezeli w roku 2014 zostal uchylony mi dozor elektroniczny i odbylem kare pozbawienia wolnosci i teraz zapadlby wyrok pozbawienia wolnosci to czy moge sie starac po raz drugi i bransoletke ???

Do tego skazania po raz pierwszy więc o ile spełniasz warunki to dlaczego by nie.

maxixxx napisał:
Do tego skazania po raz pierwszy więc o ile spełniasz warunki to dlaczego by nie.
nie ma zadnych zawiasow ani kuratora tylko sprawa w toku bedzie wiec tez tak wlasnie sie zastanawialem

Powrót