K
kanasta72
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 41
Dzien dobry,
prosze o pomoc, sprawa ma sie oto tak:
-zajecie konta,
-informacja od komornika z jakiego tytulu,
-odwiedziny Sadu, sprawdzenie akt, nakaz zaplaty za rzekoma jazde bez biletu, nakaz zaplaty doreczonypo per aviso pod stary adres, pod korym od lat nie zamieszkiwalam,
-wniosek do Sadu o doreczenie nakazu zaplaty tym razem pod wlasciwy adres oraz wniosek o uchylenie klazuli wykonalnosci, zalaczylam jako dowod posw. wymeldowania z UM,
-dzis byla rozprawa w przedmiocie uchylenia klauzuli na nakazie zaplaty i:
1. uchylona klauzula
2. doreczenie nakazu zaplaty
Pytanie: gdy juz otrzymam prawomocne uchylenie klauzuli to co zrobic, z jakim wnioskiem mam wystapic do komornika aby umorzyl postepowanie i obciazyl kosztami powoda a nie mnie, jak takie pismo napisac.
Z gory dzieki za wszelka okazana pomoc!
prosze o pomoc, sprawa ma sie oto tak:
-zajecie konta,
-informacja od komornika z jakiego tytulu,
-odwiedziny Sadu, sprawdzenie akt, nakaz zaplaty za rzekoma jazde bez biletu, nakaz zaplaty doreczonypo per aviso pod stary adres, pod korym od lat nie zamieszkiwalam,
-wniosek do Sadu o doreczenie nakazu zaplaty tym razem pod wlasciwy adres oraz wniosek o uchylenie klazuli wykonalnosci, zalaczylam jako dowod posw. wymeldowania z UM,
-dzis byla rozprawa w przedmiocie uchylenia klauzuli na nakazie zaplaty i:
1. uchylona klauzula
2. doreczenie nakazu zaplaty
Pytanie: gdy juz otrzymam prawomocne uchylenie klauzuli to co zrobic, z jakim wnioskiem mam wystapic do komornika aby umorzyl postepowanie i obciazyl kosztami powoda a nie mnie, jak takie pismo napisac.
Z gory dzieki za wszelka okazana pomoc!