uciazliwi sasiedzi

• Autor wątku Autor wątku BEATKA1970
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

BEATKA1970

Witam.pisalam juz na forumo problemach z sąsiadami,którzy SA z Somalii.zgodnie z porada wraz z partnerem poszlismy do wonenstichting .po rozmowie,z kompetentnym panem,okazało się ze jedynym wyjściem ala nas jest czekanie około trzech lat na nowy dom.wierzyć mi się nie chce,ze to jedyne wyjście a rodzina,która uprzykrza nam życie może to robić bezkarnie.może ktoś jeszcze zna się na prawie holenderskim i cos poradzi.dziekuje

Wezwać policję za każdym razem, jeżeli sąsiedzi są uciążliwi.

Dziękuje za szybka pomoc,ale powiedziano nam w wonenstichting,ze za ściana SA dzieci a one w domu wiadomo płaczą halasuja itd.ze to wszystko im wolno.ja to rozumiem ale jestem wściekła,ze nie jest wogle brane pod uwagę życie mojej rodziny.to ze jestem po udarze i czasem chce mieć spokój tez nikogo nie interesuje.nie mogę się pogodzić z tym,ze oni mogą wszystko bo maja dzieci a my jesteśmy bezradni.ze oni niszczą wszystko dokoła i nikt na to nic nie powie a my polozylismy nowe podłogi zrobiliśmy remont i musimy się starać o inny dom.według mnie to nie sprawiedliwe.w chwili obecnej jest po 8 rano.syn leży jak kłoda z gorączka,ja mam za sobą nie przesłana noc a u nich Meksyk.czy jedynym wyjściem SA skargi na nich?co to pomoże?przecież PAN z wonenstichting powiedział nam dobitnie,ze nie maja prawa ich przenieść.ze to my musimy się wynieść.bardzo dziękuje,ze pani odpisala.beata

To pisać cały czas skargi do administracji i nie popuszczać. Czy tylko dla Pani oni są uciążliwi, czy dla innych sąsiadów też? Dobrze by było aby inni sąsiedzi też dołączyli się do skargi. Być może Pani sąsiedzi nie nadają się do zamieszkania ze względu na swoje dziwne zwyczaje i to właśnie ich trzeba przenieść.
Czy taki efekt postępowania przez administrację również dotyczyłby gdyby skargę wniósł na tych sąsiadów na przykład Pani sąsiad Holender?

Dziękuje za ODP.moi sąsiedzi SA holendrami.zauwazylam,ze na nic nie reagują.nasze domy SA na kształt kwadratu i innym to nie przeszkadza,ponieważ mieszkają po przeciwnej stronie lub po bokach.ja jestem załamana.spędzenie kolejnych trzech lat z nimi za ściana doprowadzi mnie jak nic do depresji.boje się,ze stres i wzrost ciśnienia nim spowodowany doprowadzi do powtórnego udaru.niestety urzędników to nie obchodzi może gdybym była niedowład na po pierwszym udarze ktoś by zareagował.czasem myślę,ze gdybyśmy nie byli Polakami spojrzeli by na to inaczej,niestety Polacy wiadomo jaka maja tu opinie.wczoraj chciałam iść do sąsiadów zwrócić im uwagę niestety mój partner juz się poddał.pani serdecznie dziękuje.naprawdę.beata

Jak będzie Pani z kolejną wizytą u lekarza domowego, proszę zasygnalizować problem sąsiadów, zaznaczając iż powoduje to u Pani niepokój, podwyższenie ciśnienia itp. proszę też zaznaczyć iż zgłoszenia Pani do urzędu nic nie przyniosły, a sąsiedzi nadal zachowują się jakby sami mieszkali.
W Holandii do lekarza domowego można zgłaszać różne problemy, np. problem z mężem / partnerem itp. wówczas lekarz domowy w NL ma różne możliwości zgłoszenia danej sprawy, a jego zgłoszenie jest bardzo ważne. Być może lekarz będzie chciał Pani pomóc lub podpowiedzieć w tej sprawie.
Kolejna podpowiedź, proszę napisać do polskiej ambasady o pomoc w rozwiązaniu tego problemu. Jednak od razu podpowiadam: pismo KRÓTKIE, TREŚCIWE dot. sedna sprawy, nie wylewać swoich żali.
Kolejna podpowiedź: włączyć w to media, a więc np. prasa, telewizja itp.
Proszę starać się po kolei działać, jeżeli jeden pomysł nie przejdzie, przejść do następnego etapu i nie poddawać się.
Życzę Pani wytrwałości i osiągnięcie szybkiego skutku.

Dziękuje.byłam juz u sąsiadów.powiedziałem co myślę i ze jest stale hałas,a sąsiadka na to ze tyle dzieci,na dworze brzydka pogoda itd.ja jej ze następnym razem zglosze to napolicje.ppowiedziała ze mam zgłaszać i poszła,ale naradzie jest spokój.czyli jak chcą to potrafią.oczywiście z pani rad na pewno skorzystać,szczególnie ze nie wiedziałam,ze lekarz może cos pomoc.jeszcze raz serdecznie dziękuje.pozdrawiam beata

Powrót