Uciążliwy sąsiad donosy , interwencję etc

• Autor wątku Autor wątku Znak83
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Z

Znak83

Użytkownik
Odpowiedzi
34
Witam
Mam duży problem z sąsiadka za płotem mianowicie problemy zaczęły się z trzy lata temu od wzywania Policji i Straży Miejskiej na parkowanie aura syna u nas pod brama ( mamy dom wolnostojący) później kolejne zawiadomienia o parkowania auta według tej osoby w złym miejscu ( interwencji było kilka żadnych konsekwencji auto parkowane zgodnie z przepisami) .
Zeny bylo malo zaczela naklejac synowi auto kartkami czy zastawiać pojemnikami na odpady. Żeby tylko tam nikt nie parkował posadziła na terenie miejskim kwiaty później doniczki betonowe co ZDMIKP kazalo jej usunąć...

Kolejna sprawa zgłoszenie do kilku instytucji o drzewie posadzonym w granicy działki które podobno stwarza zagrożenie dla życia i zdrowia ludzi mieszkających za płotem ( jest to kamienica) po stronie sąsiadki w tym "niebezpiecznym" miejscu maja pojemniki na odpady ( niezdognie z przepisami o odleglosci od moich okien ). Sąd wydał decyzję uznając moja winę z drzewem otrzymałam grzywnę idąc na przód zleciłam pielęgnację drzewa według sąsiadki za mała domaga się ona wycięcia drzewa. Kolejny temat złożyła do Sądu o zadośćuczynienie za owe drzewo dostała 60zl ( zrobiłam przekaz na jej adres). Mimo tego końca nadal brak. Kolejna sprawa oklejanie swoich śmietników stojących na ulicy że mam nue wrzucać tam odpadów ( kartki z moim adresem nakleja tam) Teraz otrzymałam zawiadomienie o rutynowej kontroli PINB mojego domu.

Co by w tych sprawach poczynić ?zawiadomienie o uporczywym nękaniu ?

Dziś nadal bez zmian jest obecnie przerzucanie śmieci , liści gałęzi przez płot. Kartki nadal rozwieszane.Wzywanie Policji itd
Co robić?

Proszę nie dublować wątków, tylko kontynuować temat w poprzednich >Moderacja<

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót