uciążliwy sasiad

• Autor wątku Autor wątku mari_wawa
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

mari_wawa

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Proszę o pomoc; chodzi o uciążliwego sąsiada.w określonych godzinach przez 7dni w tygodniu prawdopodobnie ćwiczy na jakimś urządzeniu typu orbitrek wiosła itp podłoga nie jest wyciszona i hałas jest niesamowity. Sąsiad nawet nie otworzył mi drzwi, gdy byłam u niego. Mieszkamy w budynku wielopiętrowym spółdzielczym. Czy istnieje coś takiego jak zasady współżycia społecznego?
pozdrawiam

Jeżeli nie otwiera drzwi, to napisz do niego. Będziesz posiadała dowód w przypadku rozwinięcia sprawy.

Nie będę zakładał nowego wątku , bo sprawa również dotyczy sąsiadów .Chodzi o to , że 3 rodziny w klatce zajmują trzy pomieszczenia wspólne w piwnicy : suszarnię , pralnię i wózkarnie . Wszystkie te pomieszczenia są zagracone po uszy .Jestem nowym lokatorem i wszyscy patrzą na mnie jak na jakiegoś intruza , który pcha się im w życie z buciorami , ale ja chcę tylko tego do czego mam prawo. Kilkakrotnie prosiłem o klucze do tych pomieszczeń , chciałem schować tam m.in swoje rowery ( od tego jest wózkarnia przecież) , a ja mieszkam na 4 piętrze bez windy.Apelowałem we wspólnocie ,ale tam znów odesłano mnie do lokatorów, bo oni nic nie mogą . Nie wiem już co mam robić .Czy stoi za mną jakieś prawo ( dodam , że w klatce wszystkie mieszkania są własnościowe , a klatka i piwnice częścią wspólną) .

--
Mieszkania we Wrocławiu

kupiłeś mieszkanie i nie masz kluczy do tych pomieszczeń?dziwne.
jak po dobroci nie dogadasz się z sąsiadami to współczuje.

Powrót