Ucieczka przed policja

• Autor wątku Autor wątku Multi123
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Multi123

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
11
Witam,mam 17 lat 28 sierpnia koncze 18.
Wracalem wczoraj z imprezy u kolegi ok godziny 24:30. Bylem Pijany i gdy szedłem rzucilem na ulice kartonik po piciu a potem go kopnąłem. To wszystko widziala policja ktora mnie chwile potem zatrzymała a wlasciwie probowala bo zaczalem uciekac poprostu sie przestraszylem,spanikowalem do tego ten alkohol... Daleko nie uciekłem bo zaraz mnie złapali.Zawiezli mnie na komende przeszukali i odwiezli do domu.Policjant powiedzial ze mam zgłosic sie nastepnego dnia po mandat. Przyszedlem dzis na posterunek i powiedzial tak: Jednak sie rozmysliłem za twoje gadki pod domem nie bedzie mandatu tylko wniosek idz do domu.(bylem pijany i chyba mu cos powiedzialem nie milego ale bez przeklenstw, on tez nie byl zbyt mily uderzyl mnie w twarz dwa razy na posterunku z tak zwanego "liscia") Wracajac do tego wniosku, nie wiem nawet co to ma być za wniosek, co to w ogole jest i na czym polega. Co mi grozi w tej sytułacji? Dodam ze mam wyrok w zawieszeniu 6 miesiecy na 3 lata i kuratora za posiadanie 0,2 gram marihuany :(. Prosze o pomoc

Być może chodzi o wykroczenie zaśmiecania.

a jezeli chodzi o zasmiecanie ucieczke przed policja i obraze policjanta to mogą mi odwiesic zawiasy?? co mi grozi bo nie mam pojecia teraz. Jest mozliwosc ze pojde siedziec?
Co w ogole oznacza to ze pojdzie wniosek do sadu?

Ostatnia edycja:
"Wniosek" to raczej zwrot charakterystyczny dla postępowań w sprawie o wykroczenie. Obrażanie policjanta to przestępstwo a nie wykroczenie, więc możliwe że na Twoje prymitywne odzywki policjant machnął ręką.

Popełnienie wykroczenia w okresie próby może być powodem fakultatywnego zarządzenia wykonania kary ale raczej rzadko się zdarza by Sądy z tego powodu zarządzały karę. Natomiast jeśli zostaniesz skazany jednak za przestępstwo to szanse na zarządzenie kary będą większe.

A co do tego wniosku to bede mial sprawe w sadzie na ktorej bede musial byc? czy przyjdzie mi listem wyrok?

Sory za duble post ale temat spadl wiec chce podbic..
Wiem juz czego dotyczy wniosek.
Chodzi o podpalenie kartonika po piciu, kopanie go na ulicy i zakłucanie porzadku publicznego.( nie wiem skad wzielo sie podpalenie bo niczego takiego nie bylo)

Co moge za to miec? jaka kara moze byc najwyzsza? biorac pod uwage ze bylem juz krany. Dzieki za odpowiedz

Powrót