Uczelnia - brak organizacja

• Autor wątku Autor wątku computer-expert
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

computer-expert

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Problem przedstawia się następująco uczelnia WSPiA w Lublinie - kierunek zarządzanie i marketing e-learning.

Studia "wystartowały" pod koniec października - wtedy uczelnia zażądała płatności - po czym na prawie miesiąc zapadła cisza. Większość studentów domagała się informacji kiedy pojawia się jakieś materiały... Pod koniec listopada pojawiły się pierwsze i 2 zajęcia przebiegały normalnie.

Potem pojawiło się 2 wykładowców, którzy niby zamieścili materiały, ale nikt ich nie widział i przestali odpowiadać na wiadomości. Po nowym roku pod naciskiem studentów okazało się że ma być 6 przedmiotów, że 2 wykładowców źle zamieściło materiały ( przez miesiąc tego nie zauważyli i nie reagowali).

Jest połowa stycznia, semestr kończy się za miesiąc a nagle uczelnia zaczyna wrzucać grom materiały, pojawił się program studiów, który wskazuję ze z przedmiotów które pojawiły się z 2 miesięcznym opóźnieniem mają być egzaminy...

Czy mamy jakieś podstawy prawne do walki: a) rekompensaty finansowej b) przedłużenia semestru studiów lub zmian organizacyjnych.

Bardzo dziękujemy za pomoc.

Zastanów się czy warto pchać się dalej w studia na takiej uczelni. Później może być gorzej. Ja studiuję na uczelni publicznej i bezprawnie cofnęli mnie miesiąc przed końcem semestru 7. na semestr 6., więc dwa razy się zastanów czy chcesz kontynuować studia na tej uczelni. Szkoda nerwów i czasu. Ja bym pokombinował na Twoim miejscu ze zwrotem wpłaconych pieniędzy. Podpisałeś umowę z uczelnią? Co tam jest napisane? Zobacz też co jest w regulaminie.

Powrót