Uczelnia zgubiła mooje dukumenty

• Autor wątku Autor wątku marcink8
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

marcink8

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam.
Mam taki problem uczelnia zgubiła moje dokumenty. Przestałem studiować w 2008 roku były to studia zaoczne równocześnie robiłem dzienne no i teraz skończyłem swoje studia dzienne. I okazało sie ze oryginał ukonczenia szkoły średniej złożyłem na tej drugiej uczelni gdzie zaocznie studiowałem. Uczelnia ta po 2 miesiach zwodzenia stwierdziła ze moich dokumentów nie posiada i zgubiła je. I zostałem w kropce teraz. I mam pytanie mogę jakieś wyciągnąć konsekwencje względem uczelni za zgubienie moich dokumentów. Z góry dziękuje za jakożkolwiek poradę.

Ostatnia edycja:
marcink8 napisał:
oryginał ukonczenia szkoły średniej
O jakie dokładnie dokumenty chodzi?

marcink8 napisał:
Uczelnia ta po 2 miesiach zwodzenia stwierdziła ze moich dokumentów nie posiada i zgubiła je
Uczelnia stwierdziła? jak?

Na tym etapie proponuje udać się do dziekanatu i tam sprawę wyjaśnić.

p_a_g napisał:
O jakie dokładnie dokumenty chodzi?

Uczelnia stwierdziła? jak?

Na tym etapie proponuje udać się do dziekanatu i tam sprawę wyjaśnić.
Udałem sie i Panie w dziekanacie powiedziały ze nie posiadają moich dokumentów. A chodzi o świadectwo maturalne oraz świadectwo ukonczenia technikum. Posiadam numer indeksu i nawet obiegówkę już wypełniłem wiec o tym ze nie bylem ich studentem nie ma mowy. Co mi skrzętnie te Panie sugerowały

Ostatnia edycja:
To poinformuj te Panie o art. 276 kodeksu karnego. Możesz też porozmawiać z ich kierownikiem, tak może będzie łatwiej.

Informowałem Te Panie o tym ale oni nic sobie z tego nie robią, nawet głupiego przepraszam od nich nie usłyszałem za zgubienie/zniszczenie tych dokumentów. Wiec jestem w kropce :( a teraz sie zastawiam czy tej sprawy nie pociągnąć wyżej i nie zglosic calej tej sprawy. Bo według 276 kk zostało popełnione przestępstwo

Ostatnia edycja:
Chwilka, czy Panie powiedziały:
- nie mamy Pana dokumentów, ponieważ zginęły.
czy:
- nie mamy Pana dokumentów, ponieważ nie studiował Pan u nas.

nie mamy Pana dokumentów, ponieważ zginęły. Ostateczna wersja ich. Najpierw kręcili ze archiwum przenosili później ze szukają szukają i tak 2 miesiące mnie zwodzili

Ostatnia edycja:
Powrót