Uczeń nieklasyfikowany

• Autor wątku Autor wątku Corb123
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

Corb123

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam

Jestem uczniem technikum, od początku mojej nauki w tej szkole nie ćwiczę na WF. Kilka dni temu nauczyciel poinformował mnie, że wpisuje w dziennik że jestem nieklasyfikowany ponieważ nie dostał ode mnie żadnego podania o zwolnienie z wf. Nie wiem czy może tak zrobić , ponieważ uczęszczałem na lekcje wf , zwolnienie z wf dostarczyłem ale nie mam ani jednej oceny.
Z tego co wiem nauczyciel ma prawo postawił nieklasyfikowany jeżeli nie może on wystawić oceny średniorocznej lub rocznej ze względu na opuszczanie zajęć (50 %) . A ja na zajęcia chodziłem , tylko że nie ćwiczyłem.
Co o tym sądzicie ?

tylko, że te zajęcia nie polegają na tym, żeby tylko być ale ćwiczyć, bo z tego masz ocenę. Jesli nie ćwiczyłeś to nie masz oceny, więc nie może Ci postawić żadnej oceny dlatego jesteś nieklasyfikowany. Co do tego zwolnienia to jakie to było zwolnienie? tj. całoroczne? czy tylko okresowe?

to dowiedz się w sekretariacie szkoły, może trzeba było jeszcze jakieś podanie do dyrektora napisać. Bo jesli było całoroczne to powinieneś mieć wpisane zwolniony.

Nie klasyfikowanie ucznia przez nauczyciela nie ma większego sensu.
Uczeń nieklasyfikowany ma prawo wnioskować o egzamin klasyfikacyjny a potem jak nie uzyska oceny promującej to ponownie ubiegać się o egzamin poprawkowy.

Czy zwolnienie lekarskie określało zakres ćwiczeń, z których zwalnia czy zwyczajnie zwalniało Cię z udziału we wszystkich ćwiczeniach?

Powrót