Udostępnianie MP3 do 128kb/s

• Autor wątku Autor wątku siasin
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

siasin

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
15
Witam otóż gdzieś wyczytałem że można udostępniać piosenki MP3 w jakości DO 128kb/s czy to prawda ??

Np. swoje własne kompozycje - jak najbardziej. I nawet w lepszej jakości.

Zeby bylo jasne:

MP3 do ktorych nie masz praw autorskich nie mozesz udostepniac w zadnej jakosci.
Chyba ze w ramach dozwolonego uzytku prywatnego (mozesz przegrac koledze).

Ja nie wiem kto takie bzdury rozpowszechnia (te z pierwszego posta..)

a czy udostępnianie (do pobrania) tylko 30 sekundowej części jako dzwonki mp3 jest legalne??

czyli wszystkie strony z dzwonkami muszą mieć na nie licencję?

a jeżeli umieścił bym na stronie z dzwonkami mniej więcej takie sformułowanie ?

1.Wszystkie utwory mp3 umieszczone na tej stronie, prezentowane sa wylacznie w celach promocyjnych. Od momentu sciagniecia na dysk pliki nalezy usunac w przeciagu 24 godzin. Wykorzystywanie ich w celach komercyjnych jest niezgodne z polskim prawem. Autorzy serwisu nie ponosza zadnej odpowiedzialnosci za niezgodne z prawem wykorzystywanie zasobow znajdujacych sie na stronie. Wszystkie pliki sciagacie na wlasna odpowiedzialnosc.
2.Zamieszczone na tej stronie pliki nie zostaly wrzucone na serwer przez autora - sa one wlasnoscia osob trzecich. Ten serwis gromadzi jedynie linki do dzwonkow, ogolnodostepnych w internecie. Pliki pobierane sa w celach testowych (lub informacyjnych). Ogladajac strone oswiadczasz, ze przeczytales powyzsza informacje i zgadzasz sie z nia. Jezeli akceptujesz powyzsze warunki mozesz wejsc dalej do serwisu. Jezeli nie akceptujesz warunkow natychmiast opusc ta strone!
3.Osoba, ktora nabyla oryginalna plyte z muzyka w ramach obowiazujacego tzw. dozwolonego uzytku osobistego moze sobie ja przerobic na mp3, wgrac do odtwarzacza mp3, zrobic kopie zapasowa plyty jak rowniez pozyczyc osobom bliskim pozostajacych w stosunkach towarzyskich (rodzina, przyjaciele).
4.Jezeli jestes zwiazany w jakikolwiek sposob z jakimis organizacjami rzadowymi, do walki z piractwem komputerowym lub jakiejkolwiek innej grupy spelniajacej te funkcje, a takze jesli jesteœ pracownikiem tych grup nie mozesz wejsc na ta strone, nie mozesz sciagac zadnych plikow i nie mozesz ich przegladac. Jesli wejdziesz na strone zlamiesz miedzynarodowe prawo do prywatnosci (internet privacy act podpisany w 1995) co bedzie oznaczalo, ze nie mo¿esz roscic praw do odlaczenia naszych isp(s), ani do ukarania zadnych osob lub firm (darmowych oraz platnych serwerów), na których przetrzymujemy swoje pliki, nie mozesz takze sadownie scigac zadnej osoby zwiazanej z ta strona wlaczajac w to rodzine, przyjaciol autorow strony oraz wszystkich ktorzy te strone internetowa odwiedzaja.
5.Jakiekolwiek proby zlamania regulaminu, prosze kierowac do administratora serwisu.
6.Jezeli nie akceptujesz regulaminu niezwlacznie opusc ta strone

skopiowałem to z jednej takiej podobnej strony ale chyba wiadomo o co chodzi

czyli rozumiem że jak umieszczę na stronie taką adnotację jak podał siasin to ze strony prawnej wszystko jest legalne ????

nic nie jest legalne, bzudry to sa i tyle. Nie ma zadnych 24h, nie ma takiego jak internet privacy act i w ogole bzdura omawiana na forum wiele razy. Używać szukaj przed napisaniem pytania

Powrót