Udostępnienie projektu za darmo

• Autor wątku Autor wątku Kubson07
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

Kubson07

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Dzień dobry,

Jestem w trakcie pisania pracy dyplomowej. Moim celem jest Model 3D budynku Urzędu Miejskiego. Tworzę go w programie ***, jest on bezpłatny i wg licencji służy do niekomercyjnych zastosowań.
W licencji widnieje taki punkt:

"Licencja na oprogramowanie *** udzielana jest wyłącznie do wykorzystywania niekomercyjnego, dla wewnętrznych celów biznesowych Użytkownika. Wykorzystanie niekomercyjne oznacza, że ​​Użytkownik nie może sprzedać, wynająć ani wydzierżawić wyników korzystania z Oprogramowania. Wszelkie inne użycie wymaga zakupu licencji *** Pro. Na przykład, jeśli Użytkownik jest dowolną organizacją nastawioną na zysk lub jeśli jest pracownikiem organizacji nastawionej na zysk używającym Oprogramowanie w tym charakterze, Użytkownik uczestniczy w działalności komercyjnej; dlatego też, w celu korzystania z oprogramowania, należy zakupić licencję programu *** Pro. Instytucje państwowe są traktowane jako użytkownicy komercyjni i muszą wykupić licencję programu ***."
Link do całości licencji
***Regulamin***

Moje pytanie brzmi, czy ten model 3D po skończonej pracy (oczywiście bez pobierania jakiejkolwiek opłaty) mogę udostępnić owej instytucji?

Ostatnią edycję dokonał moderator:
To, że Ty nie weźmiesz wynagrodzenia nie zmienia faktu, że model będzie wykorzystywany komercyjnie.

Powrót