Udostępnienie zdjęć na facebooku

• Autor wątku Autor wątku b0l019
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

b0l019

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
11
Witam serdecznie, mam mianowicie spory problem, ponieważ znalazłem zdjęcia swojej osoby na facebook'u. Zdjęcia są niecodzienne, więc chciałbym, żeby one jednak nie widniały na tym portalu.
Co mogę zrobić w takim wypadku?. Dodam, że znam osobę która wstawiła te zdjęcia i nie jest to już pierwszy raz.
Czy mogę dochodzić odszkodowania w takim wypadku?.

Pozdrawiam.

b0l019 napisał:
Witam serdecznie, mam mianowicie spory problem, ponieważ znalazłem zdjęcia swojej osoby na facebook'u. Zdjęcia są niecodzienne, więc chciałbym, żeby one jednak nie widniały na tym portalu.
Co mogę zrobić w takim wypadku?. Dodam, że znam osobę która wstawiła te zdjęcia i nie jest to już pierwszy raz.
Czy mogę dochodzić odszkodowania w takim wypadku?.

Pozdrawiam.

Czy te zdjęcia dałeś tej osobie np w wiadomości prywatnej czy są one skopiowane np z twojego albumu który udostępniasz? Albo czy to zdjęcia które zrobił ci własnym aparatem i je udostępnił?

Zdjęcia zostały zrobione aparatem osoby która wysłała zdjęcia na facebook'a w dodatku bez mojej zgody

Kosm1czny napisał:
... Albo czy to zdjęcia które zrobił ci własnym aparatem i je udostępnił?
A co to ma do rzeczy czyim aparatem zrobił zdjęcia. Nie masz pojęcia o czy piszesz. Pytającego jeszcze raz proszę o zapoznanie się z zagadnieniem rozpowszechniania wizerunku, temat na FP wielokrotnie był omawiany.

Powrót