Udział w teledysku

• Autor wątku Autor wątku pajakk19
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

pajakk19

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam, moja dziewczyna brała udział w teledysku nagranym z ramienia stowarzyszenia. Podpisała zgodę na udostępnienie wizerunku po czym z pewnych powodów została usunięta z tego stowarzyszenia przez prezesa. Czy jest jakaś możliwość aby zablokować publikacje? Nadmieniam, że usunięcie nie było z powodu naruszenia statutu i nie było głosowania zarządu na ten temat. I czy można w tym przypadku żądać zwrotu opłaty członkowskiej.

Oczywiście zawsze istnieje możliwość wycofania zgody lecz będzie to związane z roszczeniami odszkodowawczymi producenta.

Producentem jest to stowarzyszanie. Właśnie jest to dość dziwna sytuacja. A czy jest możliwość o wystąpienie o zwrot opłaty członkowskiej? Nadmieniam, że wg statutu u usunięciu członka decyduje zarząd w tym przypadku 3 osoby na zasadzie 50%+1. A w tej sytuacji byla wiadomość na fb wysłana przez prezesa stowarzyszenia. I jeszcze jedno pytanie czy członkami stowarzyszeń mogą być osoby karane po odbyciu kary więźienia bądź czy mogą być wolontariuszami, wydaje mi się, że nie ale mogę się mylić.

Ale to nie jest problem z zakresu Prawa autorskiego.

Wsumie tak ale już o wszystko zapytałem. Czyli nie ma możliwości zablokowania publikacji?

Odpowiedź otrzymałeś w poście #2.

Powrót