Udzielenie dostępu do słupa Spółdzielni telekomunikacyjnej

• Autor wątku Autor wątku sernik7
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

sernik7

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam, od razu na wstępie przeproszę jeśli to nie ten dział, szukałem odpowiedzi w innych tematach ale temat dotyczy zazwyczaj problemu między właścicielem działki, a zakładem energetycznym.
Otóż mam taki problem, na mojej posesji stoi słup Lokalnej spółdzielni telekomunikacyjnej, zgoda na postawienie słupa była można by rzec ogólna gdyż budowana była po prostu linia kablowa. Mam uporczywego sąsiada, który usilnie chce podłączyć się do wszystkich mediów, które podłączaliśmy na własny koszt,, jak np w przypadku wodociągu, który za własne pieniądze zbudowaliśmy, przyłączył się bez własnego pozwolenia, tylko dlatego że gmina wyraziła zgode na zakopanie rury w drodze gminnej, kolejnym problemem jest teraz internet, gdyż chce podłączyć się do słupa który znajduje się na mojej posesji, i czy mam prawo odmowy udzielenia mu takiego przyłącza (podłączenie wykonuje spółdzielnia do której należy słup). Mówiąc krótko po perypetiach związanych z sąsiadem po prostu nie chcę aby nad moją posesją z słupa który stoi na mojej działce wisiał kabel do sąsiada. Co mogę z tym zrobić?
Pozdrawiam

sernik7 napisał:
jeśli to nie ten dział,
to nie ten dział, sprawa nie dotyczy spókłki cywilnej.

sernik7 napisał:
Co mogę z tym zrobić?
NIc, to nie pan jest włascicielem słupa tylko "lokalna spółdzielnia telekomunikacyjna" - pan moze co najwyzej rozliczac się ze spóldzilenią z tytułu słuzebnosci przesyłu.

Powrót