Udzielenie informacji dot. egzaminu komisyjnego

• Autor wątku Autor wątku Michałx
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Michałx

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Cześć,

Kiedyś pisałem z podobnym problemem - mianowicie, semestr nie było mnie w szkole (jestem w trzeciej gimnazjum) z powodu wystąpienia u mnie choroby. Przypadek był na tyle poważny, że po prostu nie byłem w stanie do końca normalnie funkcjonować i usiedzieć na tych lekcjach. Wróciłem do szkoły pod koniec drugiego semestru gdzie też szanowna Pani psycholog poradziła mi z góry żebym został rok z tego powodu, że może być mi trudno i nie dam rady tego poprawić. Rzecz jasna było to dla mnie rzeczą śmieszną bo marnowanie kolejnego roku w szkole gdzie toteż chciałbym się normalnie rozwijać a przez chorobę która wystąpiła nie mogłem być obecny cały rok szkolny jest dla mnie po prostu śmieszne i zamyka pewną furtkę do przyszłości. Zawziąłem się, jeszcze pod koniec pierwszego semestru poprawiłem parę przedmiotów na trójki, a resztę na dwójki. Przyszedł drugi semestr - nadal był okres poprawiania, poprawiłem praktycznie wszystkie przedmioty oprócz biologii oraz chemii. Dzisiaj rano (dokładnie o 7) zdaję ostatnią częśc w formie sprawdzianu z matematyki i semestr mam zaliczony, piszę także jeden ze sprawdzianów z geografii ponieważ dogadałem się z nauczycielką, że będę to poprawiał. Problem leży w tym, że zostają mi te nieszczęsne trzy przedmioty wlizając do tego geografię i nie wiem co mam robić. Mamy dzisiaj siódmy maja, jestem po egzaminach gdzie toteż twierdzę, że poszły mi dobrze.

Doceniam jeśli ktoś dotrwał do tego momentu tekstu więc już pędzę z wyjaśnieniami o co mi w końcu chodzi. Mianowicie - czy mogę napisać egzamin komisyjny z któryś z przedmiotów? W rolę wchodzi poprawka? I to już bardziej personalne pytanie - jeśli musiałbym zostać przez tą chorobę to na prawdę dużo stracę?

No i jeszcze jedno pytanie - jakie mam szanse względem innych aby dostać się do szkoły do której chce? (Wymagań dużych nie mają, składałbym podanie na 4 profile u nich).

Dziękuję, pozdrawiam.

Ostatnia edycja:
Cześć.
Sytuacja wygląda tak, że nie możesz pisać egzaminu poprawkowego w sierpniu, będąc w trzeciej klasie gimnazjum.
Ale możesz umówić się z nauczycielami na zaliczenie tych przedmiotów jeszcze teraz.
Myślę że na dwójkę spokojnie wyciągniesz z tych przedmiotów.
Idź porozmawiać ze swoimi nauczycielami, ustalcie wszystko i do nauki!
Powodzenia ;)

Powrót