M
Mathewsobol
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 33
witam wszystkich,
Kupiłem samochód 23 stycznia 2025, o godzinie 21:00 w mieście oddalonym od mojego miejsca zamieszkania 500 km. Kolejnego dnia tj. 24 stycznia wykupiłem ubezpieczenie.
Auto kupiłem od handlarza, ubezpieczeni było ważne do 22 stycznia.
UFG nałożyło na mnie kare 1800 zł, za brak ubezpieczenia w tym dniu zakupu samochodu tj. 23 stycznia.
Czy można coś z tym zrobić?
oczywiscie to moja wina, nieznajomość przepisów.
Tylko te przepisy są nielogiczne, w urzędzie miejskim tłumaczyli mi że mogłem ubezpieczyć samochód przez internet o 23 w nocy, dlaczego prawo jest tak dziwnie skonstruowane, że jestem prawnie zoobligowanydo używania Internetu w późnych godzinach.
Czy jest sens w ogóle iść z tym do sądu?
Czy sprawa od razu przegrana i lepiej po prostu zapłacić?
Pozdrawiam
Kupiłem samochód 23 stycznia 2025, o godzinie 21:00 w mieście oddalonym od mojego miejsca zamieszkania 500 km. Kolejnego dnia tj. 24 stycznia wykupiłem ubezpieczenie.
Auto kupiłem od handlarza, ubezpieczeni było ważne do 22 stycznia.
UFG nałożyło na mnie kare 1800 zł, za brak ubezpieczenia w tym dniu zakupu samochodu tj. 23 stycznia.
Czy można coś z tym zrobić?
oczywiscie to moja wina, nieznajomość przepisów.
Tylko te przepisy są nielogiczne, w urzędzie miejskim tłumaczyli mi że mogłem ubezpieczyć samochód przez internet o 23 w nocy, dlaczego prawo jest tak dziwnie skonstruowane, że jestem prawnie zoobligowanydo używania Internetu w późnych godzinach.
Czy jest sens w ogóle iść z tym do sądu?
Czy sprawa od razu przegrana i lepiej po prostu zapłacić?
Pozdrawiam
Ostatnia edycja: