Ugoda a umorzenie postępowania

• Autor wątku Autor wątku Kodex
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

Kodex

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
16
Witam mam pytanie. udało mi się doprowadzić do ugody z pokrzywdzonym w postępowaniu mediacyjnym. Mediatorka mówiła mi że zapewne sprawa będzie umorzona a odwieszona wtedy gdy nie wywiąże się z postanowień ugody . Sprawa dotyczy art 158 par.1 kk. Otóż teraz przyszło mi pismo z sądu w którym wzywają mnie na rozprawe główną (nie na posiedzenie). Czy to oznacza że Sąd mimo ugody postanowił nie umarzać postępowania i proces będzie toczył się aż do wydania wyroku, czy może na tej rozprawie Sąd zdecyduje o umorzeniu postepowania?

O umorzeniu to nie sądzę, raczej o warunkowym, choć wezwanie na rozprawę przemawia raczej za tym, że sąd chce normalnie przeprowadzić postępowanie.

A sprawa została skierowana do mediacji z posiedzenia Sądu czy z rozprawy?

Może być też tak, że to błąd na wezwaniu.
No tak czy owak trzeba iść i sprawdzić.

lepiej pójść przed? czy już na sprawie?

Ja bym poszedł przed i choćby z ciekawości przejrzał akta. A już na pewno stawiłbym się na "rozprawę" (cokolwiek w rzeczywistości miałoby to być ;))

to w takim razie na co mam w tych aktach zwrócić uwage?- a wstawić to się musze inaczej policja mnie doprowadzi :P

[cytat="Kodex"]ale ojciec pracuje i tego co wiem zarabia niezle[/cytat] a w zwiazku z czym ta uwaga?

Powrót