Ugoda alimentacyjna przed sądem

• Autor wątku Autor wątku Maciej...
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Maciej...

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
W 2016 w maju doszliśmy do ugody alimentacyjnej przed sądem
Moja była partnerka po 3 krotnym otrzymaniu alimentów na konto miała zrezygnować z komornika.Wywiązałem się z tego a ona nie i do dzisiaj mam komornika który pobiera ode mnie dodatkową opłatę plus alimenty.
Twierdzi że nie ma czasu aby złożyć wniosek o odwołanie komornika.
Co mam zrobić?
Jak wyegzekwować ugodę.
Pozdrawiam
Maciej

Jeżeli ugoda jest zawarta przed Sądem i masz to na piśmie....postarać się o klauzulę natychmiastowej wykonalności i złożyć wniosek do komornika o przeniesienie kosztów komorniczych na wierzyciela, zgodnie z postanowieniem Sądu (ugoda).

Sąd Ostateczny-ugoda przed sądem dot. alimentów, a nie zobowiązania do 3-krotnego otrzymania alimentów na konto

wytłumaczenie, że nie ma się czasu na złożenie wniosku jest śmieszne-wystarczy napisać na kartce wniosek o umorzenie postępowania alimentacyjnego w całości, oczywiście w imieniu wierzyciela, odręcznie podpisać, podać dane stron i zanieść na pocztę-może napisz taki wniosek za zgodą przedstawiciela ustawowego dziecka, daj do podpisu i wyślij do komornika

jak się uda to pamiętaj, że jeden dzień zwłoki w płaceniu i będziesz miał powtórkę z rozrywki

przemcio1963 napisał:
Sąd Ostateczny-ugoda przed sądem dot. alimentów, a nie zobowiązania do 3-krotnego otrzymania alimentów na konto.....

Skąd ta wiedza, co jest zawarte w ugodzie ? :what: To wie tylko autor postu....

Powrót