A
agnieszka235
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 5
Wynajmuje pokój w mieszkaniu w Niemczech z 2 innymi osobami. Na jedna z tych osób podpisana jest umowa o przyłączenie Internetu. Osoba ta dostała pismo od kancelarii Waldorf Frommer odnośnie nielegalnego ściągnięcia dwóch filmów około 5 tygodni temu. Filmy te zostały ściągnięte z mojego laptopa. Do zapłaty jest po 915 euro za każdy z tych filmów.
Po przejrzeniu powiązanych wątków na tym forum rozumiem, że najczęstsza procedura to wynajęcie prawnika i wynegocjonowanie ugody. Problem jest jednak taki, że w ciągu ostatnich tygodni ściągnełam kilkanaście filmów i obawiam się kolejnych pism. Czy jest szansa na taką ugodę, aby kancelaria nie ścigała kolejnych wykroczeń? Czy mam jakieś inne opcje?
Po przejrzeniu powiązanych wątków na tym forum rozumiem, że najczęstsza procedura to wynajęcie prawnika i wynegocjonowanie ugody. Problem jest jednak taki, że w ciągu ostatnich tygodni ściągnełam kilkanaście filmów i obawiam się kolejnych pism. Czy jest szansa na taką ugodę, aby kancelaria nie ścigała kolejnych wykroczeń? Czy mam jakieś inne opcje?