ugoda sadowa

• Autor wątku Autor wątku kika88
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kika88

Stały bywalec
Odpowiedzi
409
Witam, na mocy ugody sadowej pozwany mial przyczyniac sie do zaspokojenia potrzeb rodziny w tym kosztow utrzymania mieszkania na kwote miesieczna 300 zlotych,W miedzyczasie z powodu awarii pieca gazowego przez 2 miesiace nie bylo dostaw gazu.Moje pytanie to jak rozliczyc ten przestuj u komornika ktory sciaga zaleglosci,dziekuje za odp.

kika88 napisał:
Witam, na mocy ugody sadowej pozwany mial przyczyniac sie do zaspokojenia potrzeb rodziny w tym kosztow utrzymania mieszkania na kwote miesieczna 300 zlotych,W miedzyczasie z powodu awarii pieca gazowego przez 2 miesiace nie bylo dostaw gazu.Moje pytanie to jak rozliczyc ten przestuj u komornika ktory sciaga zaleglosci,dziekuje za odp.

Prosze o dpowiedz ,napewno jest tu jakas osoba ktora zna sie na tym.

kika88 napisał:
Prosze o dpowiedz ,napewno jest tu jakas osoba ktora zna sie na tym
Zapewne ktoś odpowie, problem w tym, że z pytania nie można zrozumieć o co chodzi. Postaraj się napisać bardziej zrozumiale.

Kanas napisał:
Zapewne ktoś odpowie, problem w tym, że z pytania nie można zrozumieć o co chodzi. Postaraj się napisać bardziej zrozumiale.

Jest prowadzona egzekucja zaleglosci z tytulu kosztow utrzymania mieszkania,dluznik chce aby odliczyc mu z dlugu kwote 600 zlotych poniewaz nie bylo przez 2 miesiace dostawy gazu,Pytanie czy moze zadac odliczenia 600 zl czy tylko za gaz, poniewaz z reszty mediow kozystal.

Dalej nic nie można zrozumieć.
Skoro ugoda sądowa mówi;
kika88 napisał:
przyczyniac sie do zaspokojenia potrzeb rodziny w tym kosztow utrzymania mieszkania
To awaria pieca gazowego w żaden sposób nie zwalnia go z zawartej ugody.

Kanas napisał:
Dalej nic nie można zrozumieć.
Skoro ugoda sądowa mówi;

To awaria pieca gazowego w żaden sposób nie zwalnia go z zawartej ugody.

Przyczynianie sie do zaspokojenia potrzeb rodziny z wyraznym zastrzezenie ze sa to tylko koszty utrzymania mieszkania tak brzmi ugoda,skoro brak bylo tylko dostepu do gazu to sprawiedliwym by sie wydawalo odliczyc tylko koszt gazu no chyba ze sie myle,dziekuje

Co było na gaz, ogrzewanie, ciepła woda, kuchenka ?

Więc w inny sposób była uzyskiwana. Zmniejszyło się zużycie gazu, zwiększyło np. prądu, czyli koszty pozostały podobne, jak nie większe.

Kanas napisał:
Więc w inny sposób była uzyskiwana. Zmniejszyło się zużycie gazu, zwiększyło np. prądu, czyli koszty pozostały podobne, jak nie większe.

Zgadza sie to ja jestem wierzycielem i to ja ponosze wieksze koszty,i juz mam straty plus piec nowy,a jeszcze jest kwestia czynszu i innych oplat ktore byly dostepne wiec czy to mozna odliczyc ?

Ostatnia edycja:
kika88 napisał:
Zgadza sie to ja jestem wierzycielem i to ja ponosze wieksze koszty,i juz mam straty plus piec nowy,a jeszcze jest kwestia czynszu i innych oplat ktore byly dostepne wiec czy to mozna odliczyc ?

To dluznik chce odliczyc cala kwote miesiecznej ugody za brak dostepu do gazu ,a nie wierzyciel,

Kanas napisał:
Nie wiem w czym widzisz problem, chcesz, to odlicz, nie chcesz, nie odliczaj.

To dluznik zada odliczenia calej kwoty ugody za brak jedynie gazu w tym problem .

kika88 napisał:
To dluznik zada odliczenia calej kwoty ugody za brak jedynie gazu w tym problem
Przeczytaj post #11. Jak będzie problem z płątnością, idziesz z ugodą sądową do Komornika, ten wyegzekwuje pozostałą część którą odliczył sobie sam Dłużnik.

Powrót