Ugoda w Ultimo

• Autor wątku Autor wątku Konstancja111
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

Konstancja111

Użytkownik
Odpowiedzi
132
Witam mam dlug w providencie ktory kupila. firma ultimo . Dostalam w piatek nakaz zaplaty z sadu do 14 dni mam zaplacic , dzwonilam do ultimo twierdza ze umorza czesc dlugu 600 zl jesli zaplacecaly dlug w ciagu tygodnia ..mam im wierzyc ? Mam wplacic ? Ugode przysla za tydzien tak powiedzieli ? Czy poinformowac sad ze wplacilam kwote. Czy ultimo morze umorzyc koszty sadowe ? Twierdza ze tak

Kiedy była ta pożyczka w Providencie? Jeśli przed 2013 to roszczenie jest przedawnione.

Dziekuje ze odpisalas ale ja chce splacic , czy moga mi anulowac koszty procesu czy musi sad ?

Pozyczka byla w 2012 r w listopadzie pozniej nie placilam ..ze ja im wplace pieniadze a ugoda przyjdzie pozniej i beda inne warunki bo juz ktos o tym pisal.

Z zasady nie wierzę w żadne słowo wypowiedziane w Ultimo, a zwłaszcza getBack, Best, Armada, Vex, Fast Finance i innych "masówkach". Jedynie w Kruku możesz liczyć na to, że ustalenia telefoniczne będą się pokrywały z późniejszą rzeczywistością.
Ultimo będzie dążyć do maksymalizacji zysku, a jak trafia się im ktoś taki jak ty, to go zapewnią że tak owszem, będzie fajna ugoda tylko byle sprzeciwu nie składał - a potem do komornika i hulaj dusza piekła nie ma jeleń płaci.

Mam nakaz zaplaty z sadu musze wplacic ...nie chce zeby sie to ciaglo miesiacami ...latami ...tylko zeby dali spokoj .

Konstancja111 napisał:
...nie chce zeby sie to ciaglo miesiacami ...latami ...tylko zeby dali spokoj .
Na takich właśnie takie firmy zarabiają. Jest nakaz, to masz prawo do wniesienia sprzeciwu i obrony. Niejeden dla "świętego spokoju" zapłacił za dużo czy wręcz nienależne, a potem za głowę się łapał. Jak nie kontrolujesz swoich finansów, to będą je kontrolowali inni...

To myslisz zeby nie splacac ? Wydaje mi sie to tez bez sensu. ?

Konstancja111 napisał:
To myslisz zeby nie splacac ?
Nie. Ja myślę żeby wszystko kontrolować i się bronić zgodnie z prawem, by nie dać się oszukać.

Wiesz zrobie tak ...bede czekala na ugode ..przeczytam co jest napisane jesli ok to wplace ..mam jeszcze troche czasu ...

Konstancja111 napisał:
dzwonilam do ultimo twierdza ze umorza czesc dlugu 600 zl jesli zaplacecaly dlug w ciagu tygodnia ..mam im wierzyc ? Mam wplacic ? Ugode przysla za tydzien tak powiedzieli

Masz tydzień na wpłatę całości , a oni przyślą ugodę w ciągu tygodnia ? więc na co chcesz czekać , nie wpłacisz , ugody nie będzie.

To co mam zrobic ? Nie chce zeby ten dlug ciagnal sie za mna latami chce miec spokoj ..moze wplace 1500 zl a reszte rozloze na raty ...zeby tylko wycofali pozew z sadu ..

I jestes pewna, ze ten nakaz zaplaty jest z sadu czy narazie strasza, ze zloza pozew?

Z kiedy konkretnie jest to dlug? Kiedy zapadl wyrok ?

Konstancja111 napisał:
Wiesz zrobie tak ...bede czekala na ugode ..przeczytam co jest napisane jesli ok to wplace ..mam jeszcze troche czasu ...
Sugeruję jednak lekturę takowego pisemka przez kogoś obeznanego z tematem
Regand napisał:
I jestes pewna, ze ten nakaz zaplaty jest z sadu czy narazie strasza, ze zloza pozew?
Też o tym pomyślałam.
Najlepiej jakby wkleiła ten nakaz to będzie wiadomo przynajmniej czy to na pewno z sądu. Chociaż pisała że niby 14 dni na sprzeciw
Konstancja111 napisał:
Nie chce zeby ten dlug ciagnal sie za mna latami chce miec spokoj ..moze wplace 1500 zl a reszte rozloze na raty ...zeby tylko wycofali pozew z sadu ..
Co się tak sądu boisz. Jeśli już wnieśli to niczego to nie zmieni, bedą cię cisnęli do spodu. Jeśli wygrasz sprawę i sąd oddali powództwo - to nic za tobą się nie będzie ciągnęło.

Dlug jest z 2012 r. ale czy w 2013 nie wplacilam jakiejs raty w styczniu to nie jestem pewna . Pozniej juz na pewno nie . Nakaz na 100 procent jest z sadu na kopiercie adres sadu imie i nazwisko sedziny ...i jeszcze jedno dzwonilam do sadu jest sprawa tak powiedziala sekretarka...

Możesz wkleić to pismo ? oczywiście mażąc dane osobowe.

Napisz jak to zrobic ?

Zrób zdjęcie lub zeskanuj .

List byl polecony ...wiesz na kopercie dane sedziny nie napisane dlugopisem ..pieczatka ...

Nie widziałem jeszcze takiej pieczątki na kopercie , zazwyczaj są to koperty drukowane z nazwą Sądu adresem itp. ale z danymi sędziny ?

Powrót