Ugoda z eos ksi polska?

• Autor wątku Autor wątku grekuu90
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
G

grekuu90

Użytkownik
Odpowiedzi
30
Witam chciałem się zapytać czy da się dogadać z Eos Polska co do ugody?

mój problem wygląda tak mam dług w orange na ponad 5000 , dostałem już pismo z Esądu , ale złożyłem sprzeciw , kilka dni temu zadzwoniłem do Eos i zaproponowali mi ugodę spłata 500 miesięcznie, ugodę dostałem na email i miałem im wysłać w ciągu 5 dni. No i mój problem polega na tym że nie wysłałem im jeszcze tej ugody i najprawdopodobniej nie dam rady zapłacić 1 raty w terminie , wczorajsza pogoda przez którą Grad zniszczył mi rynny i poprzebijał dach , i tu moje pytanie czy jak zadzwonię w poniedziałek do nich to nie będzie problemu żeby przesunąć 1 termin spłacenia raty?

co do tego sprzeciwu , w przyszłości chciałem podjąć służbę w policji no a jak dostanę wyrok zapłaty? z sądu rejonowego? to niestety odpadam z automatu dlatego chciałem się z nimi ugadać. chyba że proces trwał by na tyle długo że spłacił bym to za 1 razem odkładając pieniądze , ile zazwyczaj czasu takie sprawy w sądach zajmują?

Z jakiego okresu pochodzi ten dług z Orange?

a co ma wspólnego sprawa cywilna z zatrudnieniem w policji?, a po drugie ja bym się procesował do bólu i ile się da tym bardziej, że była cesja wierzytelności,

robinson21 napisał:
a co ma wspólnego sprawa cywilna z zatrudnieniem w policji?, a po drugie ja bym się procesował do bólu i ile się da tym bardziej, że była cesja wierzytelności,

no z tym żeby się dostać do policji trzeba mieć nieposzlakowaną opinię i która , nie była skazany prawomocnym wyrokiem sądu za przestępstwo lub przestępstwo skarbowe

więc wydaje mi się że tutaj taki wyrok to przestępstwo? chodź nie wiem jak to można a nazwać ;)

rafmik napisał:
Z jakiego okresu pochodzi ten dług z Orange?

daty akurat takie są

19.06 2017 .
19.05 / 13.07 2018
19.01 / 19.02 / 06.04 2019

a cesja była w2020

96d5ecb7916c.png

Ostatnia edycja:
czy wydany nakaz zapłaty w post. upominawczym w sprawie cywilnej jest wyrokiem skazującym?, za przestępstwo lub przestępstwo skarbowe - przepraszam, nie rozumiem twojego toku myślenia.

Powtarzam jeszcze raz, była cesja walczę w sądzie do bólu.

robinson21 napisał:
czy wydany nakaz zapłaty w post. upominawczym w sprawie cywilnej jest wyrokiem skazującym?, za przestępstwo lub przestępstwo skarbowe - przepraszam, nie rozumiem twojego toku myślenia.

Powtarzam jeszcze raz, była cesja walczę w sądzie do bólu.

akurat złożyłem sprzeciw do esądu więc logicznie myśląc sprawa wyląduje w sądzie rejonowym więc wyrok jak tam zapadnie będzie wyrokiem skazującym? czy się mylę :)

Ale to sprawa cywilna, a nie za przestępstwo, albo przestępstwo skarbowe. Chyba, że Ci udowodnią, że w chwili zaciągania długu miałeś zamiar go nie spłacić. Sąd orzeknie o konieczności zapłaty, a nie wyda wyroku z zakresu kk, , albo skarbowego. Douczysz się tego na szkoleniu na policjanta.

Co to są za daty?
Najważniejsza jest data, do której winna nastąpić płatność za rachunek. Musisz ustalić za jakie miesiące są długi i jaki był termin płatności tych konkretnych rachunków (wystarczy rok w który powinna nastąpić płatność).
19.06 2017 wygląda na przedawniony.

Ostatnia edycja:
Powrót