Ujawnienie dowodów

• Autor wątku Autor wątku submarin
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

submarin

Użytkownik
Odpowiedzi
254
Pragnę ujawnić dowodu , które przekazałem prokuraturze i sądowi kierując się dobrem społecznym. Chodzi o fałszowanie dowodów w sprawach karnych, które świadczą o fałszywych zeznaniach członków Zarządu i Rady Nadzorczej Spółdzielni Mieszkaniowej . art. 8 Prawa spółdzielczego mówi o jawności dokumentów. Czy kierując się dobrem społecznym mogę to zrobić nie narażając się na zarzuty karne? Chodzi o protokoły zebrań , biuletyny jak i zeznania złożone przed sądem.

Dokumenty, które są jawne, mozesz oczywiście ujawnić. Co do innych materiałów - art. 241 kk.

ja rozumiem to tak.....protokoły zebrań grup członkowskich, walnego zgromadzenia i posiedzeń rady nadzorczej oraz biuletyny (gazetki) mogę ujawnić.............zeznania nie! Nie chce mieć z powodu niewiedzy kłopotów. Proszę o odpowiedż!

Zeznania zapewne też. Nie sądze by były niejawne. A nawet gdyby były to jeśli Sąd uwzględni Twój wniosek o przeprowadzenie z nich dowodu (bo nie sądze byś dysponował jakimiś niejawnymi dokumentami) to już zadba o to by sprowadzić je na salę rozpraw i ujawnić na rozprawie w sposób odpowiedni dla przedmiotów na które rozciąga się jakaś tajemnica.

Mi nie chodzi o ujawnienie w sądzie , ja to chcę upublicznić. Konstytucja mówi , że nie może nikt być poddany poniżającemu traktowaniu bez powodu.............ja pragnę ich pozbawić władzy i powiadomić spółdzielców ze to oszuści!!!!!!!!!! Oni opublikowali uzasadnienie mojego wyroku, gdy sprawa była w apelacji.........czy to art. 241 !!!!!!! Pomóżcie...........jak ktoś jest z Rybnika to chciałbym by mnie reprezentował ....będzie kilka niezłych procesów!!!!!!!!
Piszcie!!!!!

Sprawy przegrałem , ale mam dowody na zmowę. wystąpiłem o przywrócenie terminu wznowienia postępowania sądowego. Złożyłem to do akt spraw i żądam aby składy sędziowskie w trybie kodeksu kk zawiadomiły prokuraturę o fałszywych zeznaniach i wystąpiłem o zgodę na upublicznienie tych faktów. Kiedy otrzymam zgodę od sądu i ile ma czasu sąd na odpowiedż ?

jej....
ktoś tu się pieniaczy....
skarga o wznowienie, jak ja to lubię

O jaki oświecony......pieniacz. Jeżeli jesteś prawnikiem to znasz sprawy skręcania spraw sądowych. Czemu ja nie mam być tego przykładem. Toruń , Olsztyn, Bielsko -Biała.........Złożyłem zawiadomienie o fałszowaniu zeznań świadków........są dyski twarde itp. powiadomię ciebie na PW ............i kto będzie pieniaczem,. Znasz teorię MSWiA...........co ona mówi? Takie forum......bla bla i nic więcej. Ty mi radż z prawa ja tobie mogę z górnictwa................

No teraz to już zupełnie nie kumam.
Tam gdzie kropki to wycięło ci fragemnty zdań, czy to umyślne było. Bo trochę wątek wypowiedzi gubię i nie wiem czemu.

przenośnia , niedopowiedzenie...........Uważam i myślę , że sędzia fałszował zeznania!!!! Ja tylko chcę wiedzieć co i jak mogę ujawnić?

Wniosłem o przywrócenie terminu wznowienia postępowania. Odp.........nie 1 ale 2 sprawy idą do rozpatrzenia!!!!

Powrót