ujawnienie treści korespondencji prywatnej w radiu

• Autor wątku Autor wątku Bingo555
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

Bingo555

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Sprawa dotyczy ujawnienia tajemnicy korespondencji między mną a obywatelem Holandii. (Jest to osoba publiczna i bardzo znana w tym kraju.) Fragmenty listu zostały przedstawione w / w jednym z publicznych / komercyjnym radiu i właściwie stały się częścią show, jakie jest stałym punktem tej stacji radiowej.
Jak dotąd nie wiem jak dostała się w ręce reporterów, którzy wyśmiewali jego treść.

Przypuszczam, że ujawniła to jakaś osoba mi nieprzychylna, mająca w tym określony cel.
Treść listu zawierała informacje intymne dotyczące mnie i mojej rodziny.

Znam dobrze język niderlandzki, ale i tak bardzo często słucham radia tego kraju, aby polepszyć jego znajomość.
Niesamowitym zbiegiem okoliczności udało mi się nagrać większą część tego programu, tak że stanowi to niepodważalny dowód na to co miało miejsce.
Przebywałam w tym czasie w Polsce. Nagranie tej audycji uzyskałam dzięki internetowi.

Chciałabym złożyć zawiadomienie o przestępstwie w prokuraturze holenderskiej, i tu kończy się moja wiedza na ten temat:
Czy powinnam powołać się na przepisy prawa holenderskiego czy tez polskiego?
W jakim języku powinno być napisane zawiadomienie w języku polskim czy holenderskim?
Czy muszę złożyć je osobiście, czy też za pomocą poczty?

Bardzo proszę o pomoc

Powrót