UK- odrzucono mój wniosek o odszkodowanie. Teraz chcę napisać odwołanie. Jak??...

• Autor wątku Autor wątku Pitek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

Pitek

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Sytuacja przedstawia się następująco: Wyszlismy ze znajomymi na dyskotekę. W trakcie znajomi wyszli na zewnątrz na papierosa. Tam obywatel Albanii bił dziewczynę. Kolega oczywiscie zareagował. no i się zaczęło... ktoś ze znajomych przybiegł i poinformował nas o tym. Zbieglismy, okazało się ze jest ich juz więcej, włączyliśmy sie do bójki. tamci uzywali pasów ze śrubami. Tym nas potraktowali. I tyle pamietam. Obudziłem się w szpitalu z pekniętą kościa policzkową, złamanym nosem. Operacyjnie wstawiali mi kawałek metalu w miejscu kości policzkowej, nastawiali nos, do dzisiaj mam bliznę na głowie po tym zabiegu. Całe zajście w dyskotece zarejestrowała kamera. Odbyła sie sprawa. Nie uczestniczyłem w niej, bo powiedzieli ze do sprawy moje zeznania nic nie wniosą ze względu na to, że nic nie pamiętam. Dowiedziałem się tylko, ze zostali skazani. Po jakimś czasie poinformowano mnie, ze już wyszli na wolnosć.

Napisałem wniosek o odszkodowanie. Jakiś czas temu otrzymałem odpowiedź- odmowa. Uzasadniają to tym, ze dobrowolnie uczestniczyłem w tej bójce.

Teraz mam czas na napisanie odwołania. Zupełnie nie wiem jak się za to zabrać, co takie odwołanie ma zawierać, jakich argumentów użyć.

Będę wdzięczny za pomoc.

Powrót