Ukradli mi katalizator a straż miejska chce zabrać auto!

• Autor wątku Autor wątku Kamil Kowal
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

Kamil Kowal

Użytkownik
Odpowiedzi
177
Mam krótkiego busa, na parkingu, gdzie obowiązuje Strefa Ruchu ukradziono mi katalizator i stoi jakieś półtora miesiąca. Dzisiaj znalazłem za wycieraczką wezwanie do usunięcia auta lub naprawienia bo zostanie zabrane na parking miejski płatny. OC mam wykupione, ale na razie nie mam pieniędzy na naprawę auta. Co robić???

Usunąć złom? Dostałeś kartkę, bo pewnie twój pojazd wygląda na porzucony. Zadzwoń na wystawcę kartki i powiedz jak wygląda sprawa. Ta SR jest na jakimś osiedlu? Gdzie dokładnie zaparkowałeś, opisz to.

Złom? W Polsce średni wiek auta wynosi ponad 15 lat, nie każdy jest np prawnikiem, by kupować co kilka lat auto z salonu. Auto stoi na parkingu osiedlowym przy osiedlowym centrum handlowo usługowym, gdzie jest strefa zamieszkania znak. Opuszczona na asfalt rura wydechowa źle wygląda to fakt. Nie wiem jak można było zatwierdzić prawo, w którym strażnik decyduje o własności i to "na oko". Dodam, ze w busie trzymam m.in towar, prowadzę działalność.

Art 50a ustawy o ruchu drogowym, mam 7 dni a potrzebuję więcej czasu na zebranie środków, napisać może jakieś odwołanie, by zyskać na czasie ? Obok jest taki zaułek , gdzie stał na trawie fast food i tym samym strefa ruchu już nie obowiązuje, może tam przestawić na jakiś czas auto? - teren spółdzielni mieszkaniowej

Powrót