Ukradziona strona internetowa

• Autor wątku Autor wątku Throttle
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

Throttle

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam,
Proszę o pomoc. Od niedawna prowadzę własną działalność. W maju 2009 roku dla pewnej firmy została przeze mnie wykonana strona internetowa. Umowa została wcześniej sporządzona (po podpisaniu jej przez zleceniodawcę zeskanowana i odesłana e-mailem) z zastrzeżeniem, że wszelkie prawa do strony przechodzą na zamawiającego po opłaceniu faktury. Niestety do dziś pieniędzy nie widać, a Pan Zamawiający twierdzi, że nie przypomina sobie takiej umowy. Dysponuję więc umową i szczątkami rozmów poprzez e-mail oraz bilingi telefoniczne.
Oczywiście po wysłaniu przeze mnie wezwania do zapłaty strona internetowa Pana Zamawiającego została zmieniona.
Czy mogę wyegzekwować należność? Czy jest możliwość sprawdzenia, jak strona wyglądała rok wcześniej?

Nie trzeba udowadniać jak wyglądała strona, a jedynie, że strona została wykonana i zaakceptowana, a wynagrodzenia nie widać ;) Reszta to standardowa procedura - w skrócie:
1) wezwanie do zapłaty (list polecony za potwierdzeniem odbioru) + ostrzeżenie o skierowanie sprawy do sądu,
2) sąd,
3) egzekucja komornicza.

Pozdrawiam :cool:

W takim razie dłużej nie czekam i kieruję sprawę do sądu - Pan dostał już ode mnie trzy wezwania :confused: , więc chyba nie ma na co więcej czekać.

Bardzo dziękuję za odpowiedź.

Powrót