Ukruszony ząb_ciało obce w opakowaniu pestek dyni

• Autor wątku Autor wątku Krzysztof75.
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

Krzysztof75.

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam,
ukruszył mi się ząb podczas jedzenia łuskanych pestek dyni. Okazało się, że w opakowaniu było coś w rodzaju kawałka łupiny orzecha, zobaczyłem to po tym jak mi gruchło pomiędzy zębami.
Na opakowanie i jej składzie jest napisane, że zawiera tylko pestki dyni, i jak często w takich przypadkach " Produkt może zawierać zboża zawierające gluten, orzeszki ziemne, orzechy oraz nasiona sezamu", nie ma mowy o łupinach orzecha włoskiego lub temu podobnych twardych rzeczy.
Czy w takim wypadku mogę się ubiegać od producenta pestek dyni o odszkodowanie jak i zadośćuczynienie, i jak do tego się zabrać?

Proszę o pomoc

Krzysztof

Czy nie uważasz, że "może zawierać orzechy" mieści w sobie zakresowo "może zawierać łupiny orzecha"?

Na początek zastanów się jakimi dowodami, że łupina była w opakowaniu dysponujesz.
Bez dowodów możesz liczyć najwyżej na dobrą wolę.

Tak jak się temu przyjżałem teraz, za pomoca lupy, to raczej wygląda jak kawałek kamienia lub innego skalnego materiału, w kolorze brązowym. Tak więc, raczej nie jest to łupina orzecha.
Czy to coś zmienia?

Zmienia. Tego nie powinno być w opakowaniu.
Potrafisz wykazać, że było?

Sądze, że powinny być na nim jakieś cząstki pestek, ale spesjalista nie jestem. To chyba najwększe wyzwanie, że to było w opakowaniu :(

Dowód. Bez niego będzie ciężko.
Pokop w necie, może było więcej takich przypadków z produktami tego producenta.

No tak, ten "kamyk" mam i to ja mam ukruszony zą bo był w opakowaniu, gdzie go napewno nie powinno być, ale jak to udowodnić, jak zawsze d... z tyłu.
Ok, pokopię w necie, może coś znajdę podobnego.

Dzięki

Powrót