Ulga internetowaa opłata z inego konta

• Autor wątku Autor wątku Janko M
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

Janko M

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
7
sytuacja przedstawia się następująco:
dziecko posiada konto w banku internetowym i opłacało mi rachunki za internet ze względu na to że przelewy ma darmowe i tu nasuwa się pytanie czy mogę skorzystać z ulgi za internet ???

wydruk z konta internetowego i wszystko jasne na kogo jest zarejestrowany internet?

Z tego co ostatnio czytałam, aby uzyskać ulgę na internet powinien Pan mieć faktury na swoje nazwisko oraz na dowodzie zapłaty również powinny być Pana dane Czyli pieniądze powinny być płacone tylko z Pana konta.
Nie wiem jak to jest w praktyce. Szczerze mówiąc miałam ten problem w PITie za 2006. Faktury były na mojego męża a płatność szła z mojego konta (z informacją, że wpłaca mój mąż i nr faktury). Rozliczyłam te faktury w PITie mojego męża. Mąż dostał zwrot, ale dziś nie jestem do końca pewna czy dobrze postąpiłam. Wtedy jak się pytałam na tym forum dyskusyjnym to dostałam odpowiedź, że najważniejsza jest zapłacona faktura. Ale jak napisałam na początku ostatnio znalazłam zupełnie inną informację.
Na pewno bezpieczniej byłoby, aby faktury były na Pana a płatność szła z Pana konta.

Powrót