O
oluchna
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 4
Witam , moja babcia umarła (na dniach składam wniosek o spadek), odziedziczę po Niej mieszkanie. Będe je chciała sprzedać i stąd moje pytanie,czytałam o uldze meldunkowej,dzisiaj przemldowałam się z własnego mieszkania (wraz z roczną córeczką) do mieszkania po babci. Czy wystarczy tylko meldunek przez rok żeby skorzystac z tej ulgi? ,czy muszę dodatkowo tam mieszkać (tzn zgłosić w administracji,która pobierać będzie opłaty za dodatkowe osoby)
Mam zamiar nadal mieszkać we własnym mieszkaniu (własnościowym),tyle że bez meldunku,ale nie wiem czy jak będe chciała skorzystać za rok z tej ulgi,czy nie będzie jakiś problemów związanych właśnie z tym,że byłam zameldowana w odziedziczonym mieszkaniu,ale nie mieszkałam tam? Proszę o odpowiedz.
Pozdrawiam.
Mam zamiar nadal mieszkać we własnym mieszkaniu (własnościowym),tyle że bez meldunku,ale nie wiem czy jak będe chciała skorzystać za rok z tej ulgi,czy nie będzie jakiś problemów związanych właśnie z tym,że byłam zameldowana w odziedziczonym mieszkaniu,ale nie mieszkałam tam? Proszę o odpowiedz.
Pozdrawiam.