ulga na internet

• Autor wątku Autor wątku kamil19882
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kamil19882

Użytkownik
Odpowiedzi
148
witam szybkie pytanie czy mam prawo odliczyć sobie za internet , jesli pit 2017 odliczałem a pit za 2018 nie bo zapomniałem ,czy teraz po roku przerwy mam prawo odliczyć sobie za 2019 , reasumując w życiu odliczyłem sobie tylko raz za 2017 , a rok temu zapomnialem , a wiem ze mozna odliczac sobie 2 razy

Tak. Rok po roku. Czyli juz nie mozesz w tym roku. Ale mozesz zlozyc korekte za rok poprzedni

tak a jak w tym picie za 2019 to zrobić ?

podepnę się pod wątek. Nigdy nie korzystałem z ulgi na internet. Telefon stacjonarny+adsl(neostrada) jest na Gosp. Rolne imię i nazwisko+NIP- odliczam od tego 100 VAT.
Mam też umowę na komórki i internet w play także na Gosp. Rolne imię i nazwisko+NIP z których nie odliczam nic, jest to taryfa nazywająca się "BIZNES BOX ULTRA - internet do biura", na fakturze logo play dla firm. Poprawcie mnie ale nie da się tego ująć w rocznym zeznaniu podatkowym jako ulgę internetową (pracuję także i dostaję normalny pit z którego rokrocznie się rozliczam). Na upartego da się z tej faktury gdzie jest internet z play wywalić Gosp.Rolne i NIP zmieniając status konta klienta z firmowego na "cywila" bez zmiany taryfy i będzie na mnie ale pozostanie BIZNES BOX i logo play dla firm. Tylko czy to przejdzie? Zawsze to parę zł a taryfy raczej nie będę zmieniał bo jest tania i mam od roku dobry zasięg bo bts w pobliżu.

Powrót