Ulitmo problem

• Autor wątku Autor wątku wicia021
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
W

wicia021

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
7
witam wszystkich na wstępie jak to polak mądry po szkodzie
sprawa wygląda tak :

wczoraj dowiedziałem się o zajęciu przez komornika część wypłaty na poczet firmy Ultimo. Poszedłem do kadr w mojej firmie i przeczytałem pismo od komornika wiec zadzwoniłem do niego za co to , odp ze z firmy która wykupuje długi i nazywa się ultimo a za co to nie wiedział i kazał zadzwonić do nich wiec zadzwoniłem i dowiedziałem się za za cyfrę plus rzekomo w 2003 nie zwróciłem dekodera i karty jak wiadomo nikt nie trzyma 10 lat świstków wiec postanowiłem poszperać trochę w internecie i głowa mała co ta firma robi z ludźmi noi ten sąd w lublinie dziś znalazłem stone internetową **** i tak zadzwoniłem i dostałem informacje że mam zadzwonić do nich przedstawić swoją sygnaturę i dowiedzieć się na jaki adres było to wysyłane listy wiec zadzwoniłem do nich i dostałem wszelkie info na jaki adres było to wysyłane i pod tym adresem nie mieszkam od 11 lat (jestem zameldowany) ale mieszkam gdzie indziej mama tam tylko mieszka i o dziwo w lutym było wysłane pismo z tego sądu i rzekomo ja odebrałem te pismo po awizie ( może faktycznie ale nie pamiętam i na pewno bym coś już zrobił z tym pismem z sądu ) a nie wywalił i olał i teraz moje zapytanie co mogę zrobić jeszcze z moją sprawą bo komornik dostanie pieniążki 5.07.2013 już na konto całe 1874,26gr czy czekać na to jak zabiorą i wtedy założyć jakąś sprawę czy co pomóżcie koledzy i koleżanki bo już nie wiem co mam robić pozdrawiam

Ostatnią edycję dokonał moderator:
"Szlag trafia tych co czekają".
Masz 3 dni na uzyskanie i doręczenie komornikowi odpowiedniego orzeczenia sądu, gdzie istnieją dwie możliwości:
- zabezpieczenie sprzeciwu,
- uchylenie tytułu wykonawczego.
Dla mnie - mission impossible.

Główne starania sprowadzą się do wykazania nieprawidłowości doręczenia - jak przesyłka została doręczona skutecznie zadanie staje się ektremalnie trudne, aczkolwiek możliwe.

Co do sprzeciwu od nakazu itp. przy jednoczesnym wniosku o zabezpieczenie to chyba wszystko już jest wiadome, prawda? Jak nie, to łatwo znaleźć na forum np. tutaj, ale nie tylko
http://forumprawne.org/windykacja/360809-dlug-przedawniony-do-kogo-jakie-pismo.html

czyli co proponujesz tak żeby zblokować przelew ode mnie z pracy ???

o dziwo w lutym było wysłane pismo z tego sądu i rzekomo ja odebrałem te pismo po awizie ( może faktycznie ale nie pamiętam
Jak faktycznie odebrałeś, to jest pozamiatane.
mithloss napisał:
jak przesyłka została doręczona skutecznie zadanie staje się ektremalnie trudne, aczkolwiek możliwe.
Na jakiej podstawie to stwierdzasz? Odebrał list (nakaz + pozew). Na sprzeciw miał tylko 14 dni.

amadia66 napisał:
Jak faktycznie odebrałeś, to jest pozamiatane.

Na jakiej podstawie to stwierdzasz? Odebrał list (nakaz + pozew). Na sprzeciw miał tylko 14 dni.

pozew niby odebrałem w lutym ( i chyba faktycznie odebrałem bo coś koja-że że było to ksero ) a nakaz w poniedziałek teraz a od nakazu popraniu kasy z konta też mam chyba jakieś odwołanie

amadia66 napisał:
Nie rozumiem pytania. Człowiek ma egzekucję. Sam nie jest pewien czy odebrał tytuł egzekucyjny, ale wszystko wskazuje na to, że tak - przespał czas na złożenie środka odwoławczego. A Ty się pytasz na jakiej podstawie stwierdzam, że uchylenie tytułu wykonawczego jest ekstremalnie trudne???
Możliwe, bo jeżeli nie odebrał tego osobiście, a zrobił to dorosły domownik i na ZPO jest podpis właśnie tego domownika, to zawsze może powołać się na wadę doręczenia - pismo (nakaz) nigdy nie został mu doręczony.

Ostatnia edycja:
chyba faktycznie odebrałem bo coś koja-że że było to ksero...
Jak odebrałeś i nic nie zrobiłeś (nie wniosłeś sprzeciwu) to "podziękuj" sobie. Termin przeszedł. Mogłeś uchylić się od zapłaty podnosząc zarzut przedawnienia.
nakaz w poniedziałek teraz a od nakazu popraniu kasy z konta też mam chyba jakieś odwołanie
Nakaz przyszedł z pozwem. Teraz otrzymałeś pismo z kancelarii komorniczej o wszczęciu egzekucji i zajęciu - na podstawie prawomocnego nakazu. Nic nie zrobisz, jesli tak jest.

Powrót