Ultimo i komornik

• Autor wątku Autor wątku anubis1989
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

anubis1989

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam.

Od miesiąca mam na wypłacie komornika z firmy ultimo dług który jest ściągany był zaciągnięty ponad 5 lat temu chodzi o telefon z play
dziś do nich zadzwoniłem i dowiedziałem że mają także moje 2 inne spray z tamtych lat Provident i Cyfra+ chcą się ze mną dogadać żebym to spłacił.
I tu moje pytanie czy te długi nie są przedawnione a ni od nich i sądu żadnego pisma nie odbierałem bo nie mieszkam pod tamtym adresem. Proszę o odpowiedż co mogę zrobić płacić czy jest jakaś inna możliwość. Pozdrawiam.

Jeśli nie mieszkasz pod tamtym adresem to sprawa jest jak najbardziej do odkręcenia. Zapłacić zawsze zdążysz. Najpierw musisz dowiedzieć się jaki sąd wydał nakaz zapłaty (jest na piśmie od komornika) i gdzie ten nakaz został wysłany. Z Ultimo nie dyskutuj na razie.

Zauważyłem że Ultimo do e-sadu nie daje spraw przynajmniej tych z providenta. Pisze to z moich doświadczeń, ładowali zawsze do rejonowego albo do jakiegoś innego sądu kłamią w pozwie podając zły adres zamieszkania ale poniżej właściwy do korespondencji.

Na wszelki wypadek załóż sobie konto w e-sadzie i sprawdzaj co jakiś czas czy jakis pozew nie wpłynął.

damian xxx napisał:
nic bardziej mylnego.
Jeszcze nie widziałem w e-sądzie sprawy o Providenta.
Nie zmienia to faktu, że zarówno sprawa z Canal+ jak i Provident są wygrane w razie pozwu, odbieraj zatem pocztę z sądu.

Powrót