Ultimo i nakaz zapłaty z sądu rejonowego

• Autor wątku Autor wątku olo141516
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
O

olo141516

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam,

Moja mama otrzymała z sądu pismo z którego wynika że ma zapłacić firmie "Ultimo" 1600 zł. Mama nigdy nie miała nic wspólnego z tą firmą. W dodatku nie jest to polska firma, a część dokumentów to tłumaczenia z j. angielskiego. Część jest też po angielsku. Z tych dokumentów wynika że firma "Ultimo" kupiła dług od Providenta. Problem w tym że pożyczka z Providenta była spłacona. Ultimo wykupiło ten "dług" w 2014 roku, ale kredyt moja mama brała w 2004 roku. Nie wiem czy mama ma jeszcze dokumenty potwierdzające że spłaciła całość kredytu. Co można z tym zrobić? Nie jest to pismo z e-sądu.

Postąpić zgodnie z pouczeniem, czyli złożyć sprzeciw wskazując na brak wykazania roszczenia oraz jego wysokości, a także na zarzut przedawnienia roszczenia.

No chyba, że się znajdą potwierdzenia zapłaty.

Jeśli znajdą się to je dołączyć do odpowiedzi, czy tylko złożyć sprzeciw, czekać na odpowiedź i dopiero wtedy?

Czy się znajdą, czy nie - ma to drugorzędne znaczenie. Nawet bez tych kwitów sprawę wygrywacie, trzeba tylko napisać odpowiedni sprzeciw, na bazie tego co podał rafal26. Potrafisz?

Powrót