W
Wohumana
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 8
Witam, w poprzednim tygodniu (27.04) okazalo sie, ze komornik zajal moje konto. Po szybkim rozeznaniu, doszlam do tego jaki byl to dlug i skontaktowalam sie z komornikiem, ten udzielil mi informacji, ze jest to dlug dla firmy Ultimo. Skontaktowalam sie z firma, zawarlam ugode (dokumenty juz dotarly), dlug splacilam (pieniadze na koncie 28.04). Potwierdzenie przelewu na konto ultimo wraz ze stosownym pismem, wyslalam do komornika (za jego rada). I teraz zaczynaja sie schodki. Ultimo powinno przeslac pismo o splacie dlugu do komornika, czego jeszcze nie zrobilo (tekst, ze pismo czeka na podpis mecenasa...). W zwiazku z tym mam kilka pytan:
1. czy fakt, ze informacja o splacie dlugu nie dotarla jeszcze do komornika bedzie mial jakis wplyw na koszty komornicze?
2. Czy w moim przypadku beda mialy miejsce koszty komornicze?
3. jesli Ultimo bedzie sie ociagac z pismem, jak zmusisc ich do wyslania takowego?
Jestem na nich wsciekla, bo dzien po tym jak wyszla ta sprawa, splacilam dlug (choc nie z mojej winy, ale na moje nazwisko...), a teraz z ich strony bedzie wymigiwanie...
1. czy fakt, ze informacja o splacie dlugu nie dotarla jeszcze do komornika bedzie mial jakis wplyw na koszty komornicze?
2. Czy w moim przypadku beda mialy miejsce koszty komornicze?
3. jesli Ultimo bedzie sie ociagac z pismem, jak zmusisc ich do wyslania takowego?
Jestem na nich wsciekla, bo dzien po tym jak wyszla ta sprawa, splacilam dlug (choc nie z mojej winy, ale na moje nazwisko...), a teraz z ich strony bedzie wymigiwanie...