Ultimo-PROPOZYCJA POROZUMIENIA-CZY WARTO-POMOCY!!!

• Autor wątku Autor wątku onyx1978
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
O

onyx1978

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam,
W 2004-roku PKO BP sprzedało mój dług ultimo teraz to kwota 4000pln
LECZ KOMORNIK UMOŻYŁ POSTĘPOWANIE EGZEKUCYJE Z POWODU BEZKUTECZNOŚCI EGZEKUCJI- CZY MOŻE JUZ SPRAWA ZOSTAŁA PRZEDAWNIONA ? CZY OGÓLNIE WARTO PRZYJĄC PROPOZYCJE POROZUMIENIA??? CZY MAM DZWONIC DO ULTIMO??

DZIĘKUJE Z GÓRY ZA POMOC!!!!

PONIŻEJ TREŚĆ PISMA Z ULTIMO

otrzymałem od ultimo pismo z propozycją porozumienia
cytuje
"wystarczy tylko zadzwonic pod numer...... i przedstawic swoja propozycje spłaty"
"zawarcie porozumienia z ultimo zagwarantuje wstrzymania naliczania odsetek oraz pozwoli zaoszczędzenie dodatkowych kosztów związanych z ponownym skierowaniem sprawy na etap egzekucji komorniczej"
"przypominamy iz umożenie postepowania egzekucyjnego w Pana sprawie nie oznacza umorzenia zadłużenia i nie pozbawia wierzyciela możliwości wszczęcia ponownego postępowania egzekucyjnego. chyba ze z innych przyczyn egzekucja jest niedopuszczalna"

MOJE PYTANIA : JAKIE TO PRZYCZYNY Z KTÓRYCH POWODÓW EGZEKUCJA JEST NIEDOPUSZCZALNA??

onyx1978 napisał:
KOMORNIK UMOŻYŁ POSTĘPOWANIE EGZEKUCYJE Z POWODU BEZKUTECZNOŚCI EGZEKUCJI- CZY MOŻE JUZ SPRAWA ZOSTAŁA PRZEDAWNIONA ?
Raczej spowodowało, że okres przedawnienia zaczął biec od nowa.
"zawarcie porozumienia z ultimo zagwarantuje wstrzymania naliczania odsetek oraz pozwoli zaoszczędzenie dodatkowych kosztów związanych z ponownym skierowaniem sprawy na etap egzekucji komorniczej"

Dodatkowych kosztów komorniczych.. tak, ale odsetek... a niby dlaczego mili by rezygnować z czegoś co im się należy?

do Afrykańczyk dziękuje za podpowiedż

Afrykańczyk napisał:
Raczej spowodowało, że okres przedawnienia zaczął biec od nowa.
Dodatkowych kosztów komorniczych.. tak, ale odsetek... a niby dlaczego mili by rezygnować z czegoś co im się należy?

Bo i tak kupili ten dług za niewielkie pieniądze a prawem właściciela jest rezygnacja z części lub nawet całości roszczenia. Bo ma to zmotywowac dłużnika do spłaty. Czasem lepiej zarobic mniej bez wysiłku, niż więcej, ale naszarpac się przy tym. Itd.

Z tego co opisujesz, komornik umorzył egzekucję, ponieważ nie miał na co "siąść". Jednakże aby dług sie przedawnił, teraz musi minąć 10 lat. Po czym Ultimo by na pewno doprowadziło do powtórki sytuacji z komornikiem. Ta kwota 4000 rośnie na pewno co miesiąc o kolejne odsetki karne, które sobie firma windykacyjna nalicza. Więc lepiej się dogadaj. Jak dobrze przeprowadzisz rozmowę, to może ustąpią na raty po 50 zł :P

Powrót