Ultimo spłacony dług -komornik zajął pensje.

• Autor wątku Autor wątku magik369
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

magik369

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
19
Witam serdecznie.
W 2010 roku zaciągnąłem dług u providenta (pożyczka dla mojej kochanej mamusi). Okazało się, że go nie spłaciła.
Dług mój przejęła firma ULTIMO.
Dzwonili do mnie w listopadzie, poinformowali mnie iż mam komornika, oraz nalegali bym spłacił dług w całości przelewając pieniądze na ich konto (ultimo).
Zrobiłem to dług został spłacony w całości (27 listopada ULTIMO zaksięgowało przelew).
Natomiast zaczęły przychodzić do mnie listy od komornika o długu u nich zaciągniętym.
Skontaktowałem się więc z komornikiem oraz firmą ultimo. Okazało się że ULTIMO musi przygotować wniosek dla komornika, informujący go, że dług został spłacony.
Po tej sytuacji dzwonię do ultimo od początku grudnia co tydzień, pytając czy wniosek wysłali. Ultimo informuje mnie iż wniosek jest przygotowany lecz czeka na podpis PANA MECENASA. Wniosek nie został wysłany do dziś. Mimo moich licznych telefonów do tego wspaniałego ULTIMO.
Dziś komornik zajął mi pensje.
Ultimo od 27 listopada nie poinformowało komornika iż dług został spłacony.
Dziś również kontaktowałem się z ULTIMO list do komornika nadal jest przygotowany i czeka na podpis mecenasa oraz czeka na wysyłkę.
Co robić? Czy odzyskam pieniądze? Czy mogę zaskarżyć ultimo i uzyskać odszkodowanie? Proszę o pomoc.

Jeśli masz dówd wpłaty, wyślij go do komornika z żądaniem zawieszenia egzekucji.

Natomiast do ultimo wezwanie od zwrot nadpłaty, jeśli wystąpiła.

magik369 napisał:
W 2010 roku zaciągnąłem dług u providenta (pożyczka dla mojej kochanej mamusi). Okazało się, że go nie spłaciła.
Dług mój przejęła firma ULTIMO.
Przecież sprawa wygląda na przedawnioną. Jeśli nakaz zapłaty został wysłany na jakiś stary adres (mniemam że nie zdążyli na czas wnieść pozwu, gdyż pakiet wierzytelności zakupili w czerwcu 2013 i dopiero wtedy powoli zaczęli go obrabiać, co zresztą czynią do dziś), to z egzekucji komorniczej byłbyś w stanie wszystko dostać z powrotem od Ultimo :)
Wpłaty twoje oznaczają, że tymczasem uznałeś dług i jest po herbacie.

Ostatnia edycja:
Powrót