B
bteske
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 5
Witam, Bardzo proszę o pomoc gdyż nie wiem co robić.Ultimo przejęło mój dług wynikający z niewywiązania się z umowy o świadczenie usług telekomunikacyjnych.Sprawa z przed lat.Zmieniłam adres zamieszkania więc nie docierały do mnie żadne pisma w tej sprawie mimo że firma mogła ustalić mój aktualny adres.Doszło do tego że pracownicy firmy windykacyjnej zaczęli wydzwaniać po rodzinie szukając kontaktu ze mną.W końcu zadzwoniłam do ultimo i zaproponowali mi ugodę-podzielili dług na raty-tymczasem doczytałam że po spłaceniu rat dojdą jeszcze inne koszty...i tak wyjdzie kolosalna kwota i i boję się że spłaty w końcu nie będzie końca.Proszą też o podpisanie jednego egzemplarza ugody i odesłanie do nich.co zrobić by nie zaszkodzić sobie teraz.Nie zgadzam się z warunkami tej ugody jednak chcę spłacić ten dług.Jak do tego podejść.Jakie kroki poczynić.Data cesji-22.09 2004.Konsultantka ultimo poinformowała mnie że korespondencję wysyłali na inny adres oraz że mieli sądowy nakaz zapłaty tymczasem komornik odstąpił od ściągania należności 2011roku.Nic mi o tym nie wiadomo bo nigdy nic do mnie nie dotarło w związku z tą sprawą. Teraz mówi że znów złożą wniosek do sądu i w ogóle.Mam teraz pracę i boję się zajęcia komorniczego dlatego mogę spłacać dług ale proszę o wskazówki jak o to jak podejść do problemu.