Ultimo

• Autor wątku Autor wątku Slavo42
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

Slavo42

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
12
Witam!
Chciałbym sie zapytac gdzie moge sie dowiedziec czy firma Ultimo ma klauzule wykonalnosci? Dlug u nich mam od 2010r. I czy mieli prawo wystawic mnie publicznie do Marketu Długów

Chciałbym sie zapytac gdzie moge sie dowiedziec czy firma Ultimo ma klauzule wykonalnosci?
a bylo jakies orzeczenie, powinieneś być informowany, bo klauzule wydaje sąd
co do tego marketu dlugów to nie wiem co to jest, jesli jakies biuro informacji gospodarczej typu krajowy rejestr długów to mieli prawo

na temat klauzuli nic mi nie wiadomo,bo unikalem ich,
ale zaczely mi teraz przychodzic pisma ze wierzyciel planuje przekazac moje dane do Krd Big sa oraz Big InfoMonitor s.a.
Sprawa dotyczy telefonu na abonament z ery wziety w 2007 r.za niepłacenie rachunków.I nie wiem czy w ogole byla jakas sprawa sadowa bo wyrzucalem pisma,gdzie moge teraz sie tego wszystkiego dowiedzieć? I jak to wyglada z przedawnieniem?

jesli nie podali do sadu przez caly ten czas to byc moze przedawnione, gdyby była klauzula to pisałby i odwiedziłby cie komornik sadowy a nie zwykła windykacja, napisz im pismo ze po pierwsze nie uznajesz zadan, po drugie sa one przedawnione i odmawiasz jakiejkolwiek zaplaty, natomiast jesli chodzi o big to tam moze byc wpisany nawet dlug przedawniony którego placic nie musisz, jesli chcesz uniknac big zapłacic musisz

Dziekuje Bardzo za odpowiedz.Teraz opisze dokladnie bo dzwoniłem do Ultimo teraz:
W kwietniu 2007r wziąłem telefon z ery,we wrzesniu 2007r bylo juz w windykacji wewnetrzej sieci era za nie płacenie rachunkow,w czerwcu 2010r.wylądowało w Ultimo zadnej sprawy sądowej nie było,mój dłog jest wystawiony do publicznej sprzedaży w Markecie Długów.Powiedzieli ze jak nie wpłace 450 zl.do 15 kwietnia to moje dane zostaną przekazane do KRD BIG SA oraz BIG InfoMonitor S.A.
Pytanie brzmi:
Czy ktos moze kupic ten moj dlug a jezeli brak sciagalnosci to czy moze mnie podac do sadu?
I czy to jest juz przedawnienie i jakie pismo i gdzie napisac zeby sie odczepili? Kwote do zapłaty mam 5300 zl.

Czy ktos moze kupic ten moj dlug a jezeli brak sciagalnosci to czy moze mnie podac do sadu?
2x tak

I czy to jest juz przedawnienie i jakie pismo i gdzie napisac zeby sie odczepili?
najpierw do wierzyciela, jeśli mimo wszystko skieruje sprawę do sądu, to podnieśc to jako zarzut w toku procesu, najpewniej sprzeciwie od nakazu zapłaty, powództwo powinno zostać oddalone, jesli rzeczywiście sprawa jest przedawniona, jeśli zadłużenie stało sie wymagalne w 2007r. to przy zalożeniu ze nie doszło do przerwania biegu przedawnienia, roszczenie jest przedawnione

to w koncu z głupialem: kto jest moim wierzycielem? Era czy Ultimo? I jakiej tresci te pismo napisac na jaki art. sie powolac?
Zadnej kwoty nigdy im nie zapłaciłem i niemam zamiaru bo 3500zl urosło do 5300zl

Proszę przeczytać wątki przyklejone w dziale windykacja "Dług w firmie presco" i jakie pismo i do kogo. Minimum wysiłku

zapewne ultimo kupiło z Ery pakiet długów i teraz próbują je wyegzekwować, na 99% aktualnie twoim wierzycielem jest ultimo.
Pismo napisz , ale dopiero gdy przyjdzie nakaz z sądu wtedy podniesiesz zarzut przedawnienia możesz zgodnie z linkiem który podał ci kol. korf, z ultimo szkoda sobie podnosić cukru na korespondencję, jeszcze niechcący uznasz dług.

Dzieki serdeczne! Mam jeszcze podobne sytuacje,ale juz z komornikiem,nic nie wyegzekwowal i nie wiem czy jak ma sie komornika to tez mozna pisac o przedawnienie,sprawa tez o telefony z orange od 2007r.i pozyczki tez 2007r i komornik na karku zadnych pieniedzy ani jeden ani drugi jeszcze nie wyegzekwowal tylko jak jest bez skutecznosc to odsylaja do KREDYT INKASO a teraz oni z powrotem chcą oddac do komornika.czy mam już po zamiatane?po jakim czasie jest przedawnienie jak ma sie Komornika ale zadnych pieniedzy nie wyegzekwowal?

Slavo42 napisał:
czy mam już po zamiatane?
Tak!
.... w porę nie reagowałeś. Wystarczyło czytać pouczenia
na korespondencji z sądu, lub wcześniej nas odwiedzić....
Jeżeli trwa postępowanie komornicze przedawnienie nie biegnie. Dyszka od ostatniej czynności sądowej lub komorniczej. Wznowią i jeśli komornik umorzy, znów liczysz dyszkę, wznowią, umorzenie następna dyszka. Tak w kółko...obrazowo:confused:

Dzieki wielkie! Jeszcze sie odezwe,ale pozniej bo musze te wszystkie pisma przejzec,a mam tego ze mozna biblioteke zalozyc

Powrót