Ultimo

• Autor wątku Autor wątku daleszyce
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

daleszyce

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam mam problem dostałem dzisiaj od w/w firmy nakaz zapłaty za kredyt ktury wziołem w 2004 r.Czy powinienem się bac i zapłacic czy raczej dać sobie spokuj bo niby jest to przedawnione.Spłata jest na kwote 2800 i wcześniej brałem kredyt z PROVIDENTA.Prosze o doradzenie co robic.

Ja bym się bał ... Ultimo ma uprawnienia sądów do wydawania nakazów zapłaty .....

Zanim zadamy pytanie skorzystajmy z funkcji "szukaj".
Można też w wujku google przeczytać czym różni się nakaz zapłaty od wezwania do zapłaty

Podpowiem nakaz wydaje sąd, wezwanie do zapłaty wystawia/wysyła wierzyciel....

Więc co dostałeś nakaz zapłaty czy wezwanie - bo jest też trzecia opcja wezwanie do zapłaty z załączonym nakazem.
W przypadku opcji 1 lub 3 skorzystaj z linku poniżej. A jak masz opcję 2 to poczytaj forum....

http://forumprawne.org/windykacja/360809-dlug-przedawniony-do-kogo-jakie-pismo.html

PS. "ktury" pisze się przez ó

ferdek125 napisał:
Ja bym się bał ... Ultimo ma uprawnienia sądów do wydawania nakazów zapłaty .....
we wtorek sąd najwyższy rozszerzył te uprawnienia na zamykanie w zakładach karnych oraz psychiatrycznych :D

napisz kolego czy to był list zwykły czy polecony, czy od ultimo czy z sądu i będzie wiadomo o co chodzi

był to list zwykły od firmy Ultimo nie z sadu tylko że napisali ze jak nie zaplace to skieruja sprawe do sądu.

provident nie udziela kredytów, tylko pożyczek. to tak w kwestii formalnej.
jeśli w żądaniach ultimo chodzi o providenta, to dawno przedawnione. zostaw sprawe, listy na makulature. do soądu niech sobie kieruja, każdemu wolno. jak przyjdzie pozew/nakaz z sądu do wniesiesz odpowiedź/sprzeciw. sprawa wygrana. ja bym na twoim miejscu nawet dał zarobić radcy 600 zł, co by cię ultimo dobrze zapamiętało na przyszlość :)
windykować windykacje - bezcenne :)

Dzieki za informacje ,skoro tak mówisz to tak zrobie. Jeszcze raz dzieki za porade.

witam ja mam problem z ferratum bankiem wzielam chwilowke nie moglam jej splacic 2 razy placilam przedluzenie teraz nie daje rady z przedluzeniem dzwonili do mnie i natychmiast mam ja splacic jak nie to do sadu co ja mam robic gdybym wplacala male kwoty ze dwa razy w miesiacu to zatrzymaja sprawe do sadu i rosnace odsetki przeciez robie wszystko zeby splacic moze ktos ma pomysl

Może zacznij używać w końcu interpunkcji... drugi twój post którego się aż czytać nie chce.

Z kiedy te pożyczki były?

Powrót