Ultimo

• Autor wątku Autor wątku lukasz0000
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

lukasz0000

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam,

Moja sytuacja wyglada nastepujaco:
Zaciagnalem pozyczke w Proivdencie w listopadzie 2011 na pol roku jesli dobrze pamietam, w styczniu przestalem ja splacac.
Wyjechalem zagranice. W marcu 2015 na moj stary adres (adres rodzicow) przyszla dwukrotnie korenspondecja z sadu o sprawie sadowej ktorej nie odebralem. Po powrocie w lipcu badz sierpniu zawital do mnie komornik, nie mieli czego zajac, wiec tylko sporzadzili pismo. W lutym 2016 otrzymalem pismo z postanowieniem o umorzeniu sprawy przez e-sad w lublinie w zwiazku iz egzekucja dluznika jest bezskuteczna. Jako wierzyciel wystepowal Ultimo Niestand...
Tydzien temu otrzymalem od nich pismo ze dlug nie przepadl, wierzyciel moze ponownie wystapic z powodztwem itd

Moje pierwsze pytanie to czy sprawa nie zostala przedawniona, jesli od daty mojej ostatniej wplaty do daty rozprawy sadowej minelo wiecej niz 3 lata?
Po drugie skoro nie wnioslem odwolania gdyz nie odebralem korespondencji dwukrotnie to mama jeszcze jakies prawa aby sie odwolac, bronic sie przedawnieniem czy sprawa jest zamknieta?
Po trzecie jak rozmawiac z firma aby wynegocjowac jak najnizsza splate dlugo i aby mnie nie oszukali ze zaplace im czesc a reszte i tak beda egzekwowac, czy sa jakies wzory dokumentow, na co sie powolywac?
Szkoda mi pieniedzy na adwokata bo kwota o jaka chodzi to 1500zl.

z gory dziekuje za odpowiedzi i pomoc

lukasz0000 napisał:
W lutym 2016 otrzymalem pismo z postanowieniem o umorzeniu sprawy przez e-sad w lublinie w zwiazku iz egzekucja dluznika jest bezskuteczna.
Coś ci się zdrowo pokiełbasiło
lukasz0000 napisał:
Tydzien temu otrzymalem od nich pismo ze dlug nie przepadl, wierzyciel moze ponownie wystapic z powodztwem itd
Z jakim powództwem, skoro mamy jak na razie powagę rzeczy osądzonej?
lukasz0000 napisał:
Po drugie skoro nie wnioslem odwolania gdyz nie odebralem korespondencji dwukrotnie to mama jeszcze jakies prawa aby sie odwolac, bronic sie przedawnieniem czy sprawa jest zamknieta?
Wnosisz sprzeciw z udowodnieniem braku prawidłowego doręczenia - dokument na zagraniczny adres.

lukasz0000 napisał:
Witam,

Moja sytuacja wyglada nastepujaco:
Zaciagnalem pozyczke w Proivdencie w listopadzie 2011 na pol roku jesli dobrze pamietam, w styczniu przestalem ja splacac.
Wyjechalem zagranice. W marcu 2015 na moj stary adres (adres rodzicow) przyszla dwukrotnie korenspondecja z sadu o sprawie sadowej ktorej nie odebralem. Po powrocie w lipcu badz sierpniu zawital do mnie komornik, nie mieli czego zajac, wiec tylko sporzadzili pismo. W lutym 2016 otrzymalem pismo z postanowieniem o umorzeniu sprawy przez e-sad w lublinie w zwiazku iz egzekucja dluznika jest bezskuteczna. Jako wierzyciel wystepowal Ultimo Niestand...

Moje pierwsze pytanie to czy sprawa nie zostala przedawniona, jesli od daty mojej ostatniej wplaty do daty rozprawy sadowej minelo wiecej niz 3 lata?
Po trzecie jak rozmawiac z firma aby wynegocjowac jak najnizsza splate dlugo i aby mnie nie oszukali ze zaplace im czesc a reszte i tak beda egzekwowac, czy sa jakies wzory dokumentow, na co sie powolywac?
Szkoda mi pieniedzy na adwokata bo kwota o jaka chodzi to 1500zl.

z gory dziekuje za odpowiedzi i pomoc

Straszne głupoty według mnie powypisywałeś.
E-sąd nie umarza spraw bo egzekucja była bezskuteczna. Jeśli już to mogłeś to od komornika dostać. E-sąd wydał pewnie Nakaz Zapłaty albo skierował sprawę do Sądu Rejonowego.

Czy Provident sprzedał dług Ultimo ?
Gdy sprawa była w E-sądzie to kto był wierzycielem ? ( Provident czy Ultimo jeśli wcześniej kupili dług ).

Powrót