Umorzenie długo

• Autor wątku Autor wątku WojtekKrk
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
W

WojtekKrk

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
22
Witam wszystkich. Około roku temu zakupiłem laptopa na raty. Okres spłaty 20 msc. Zapłaciłem 9 z 20 rat, później niestety straciłem pracę i nie byłem w stanie zapłacić reszty. Nie płacę od października. Wiem, że sprawa trafiła do windykacji. Czy jest możliwość porozumienia się z bankiem odnośnie umorzenia tych pozostałych 11 rat czy raczej odpada? Dodam, że rata wynosi 150 zł msc. Proszę o odpowiedzi. Pozdrawiam Wojtek

A tak logicznie rzecz biorąc, dlaczego bank miałby Ci cokolwiek umorzyć? Serio pytam.

Może zadziała dobra wola jakiegos bankowca z wndykacji? Oczywiście nie jest przesądzone, że mi się uda, ale chyba warto spróbować? Nie jestem w stanie zapłacić tych rat, mam także inne zobowiązania finansowe, z którymi też mam problem. Nie wiem kiedy wreszcie wyjde na czysto, bez długów.

Znaczy jakiś pracownik windykacji miałby umorzyć Twój dług, w imię tego że pójdzie do nieba, ale najpierw będzie miał poważne problemy z przełożonym?

Fajne masz marzenia.

w Twoim przypadku marne szanse, jak nie będziesz płacił bank dokona cesji wierzytelności do na rzecz jakiegoś funduszu

WojtekKrk napisał:
Nie jestem w stanie zapłacić tych rat, mam także inne zobowiązania finansowe, z którymi też mam problem.

Spokojnie, po pewnym czasie jakiś dobro duszny komornik znajdzie sposób aby pomóc Ci w spłacie tych zaległych rat, przecież trzeba sobie pomagać...

Powrót