M
MyhaVk
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 8
Witam. Mam 2 problemy. Otóż 1 z nich wygląda następująco. W 2014 roku podpisałam umowę na usługi telekomunikacyjne. Wszystko było w porządku. Z racji tego że miałam 18 lat i się uczylam dogadalam się z mama że to ona będzie płacić poniewaz moje alimenty wpływały na jej konto. Oznajmilam jej również że przedłużeniem umowy itp zajmuje się ja. Zgodziła się. W grudniu 2015r wprowadziłam się z domu. Do stycznia 2016r była umowa. Moja mama podając się za mnie zadzwoniła na infolinię podala moje dane razem z peslem oraz nr klienta. Dobrala inne pakiety. W lutym przestała płacić. Ja o wszystkim dowiedziałam się dopiero w sierpniu 2016r. Ponieważ nie było mnie w Polsce. Zadłużenie naroslo na 3 tys. Zgłosiłam to na policje. Stwierdzili że przez to iz jest to moja rodzina najpierw odbędzie się konfrontacja, a dopiero później sprawa zostanie skierowana do prokuratury. Konfrontacja nie odbyła się. W charakterze świadka został przesłuchany jej partner który nic nie wie o sprawie. Po 2 miesiącach dostałam pismo w którym poinformowali mnie że sprawa została umorzona ponieważ czyn ten nie zawiera znamoin czynu zabronionego. Nic nie jest wspomniane o nagraniu z rozmowy, lecz 3 razy wspomnieli iz nie lozylam na siebie ( cały czas gdy mieszkałam z matka odbiera na mnie alimenty). Matka zeznala ich sama dałam jej dowód oraz pin do konta mimo iż to nie prawda. Całe pismo opiera się tylko na jej zeznaniach. Co robić?
2 sprawa dotyczy tego iż podrobila mój podpis, podpisując umowę na telefon stacjonarny. Mi powiedziała że telefon został dołączony do pakietu. Dopiero teraz dowiedziałam się prawdy. Czy można coś z tym zrobić? Proszę o pomoc
2 sprawa dotyczy tego iż podrobila mój podpis, podpisując umowę na telefon stacjonarny. Mi powiedziała że telefon został dołączony do pakietu. Dopiero teraz dowiedziałam się prawdy. Czy można coś z tym zrobić? Proszę o pomoc