Umorzenie grzywny

• Autor wątku Autor wątku bryniarski
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

bryniarski

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
23
Sąd na podstawie art 25 pkt 1 kw zamienił mi grzywnę 500 zl na 40 godzin pracy społecznej w wymiarze 1 miesiąca.
Czy mogę liczyć na umorzenie tej grzywny powołując się na fakt, że ten sam sąd 25 lat temu umieszczał mnie trzy razy na internacji sądowo psychiatrycznej z powodu schizofrenii paranoidalnej?
https://schizofrenia.evot.org/viewtopic.php?t=41073

Zastanawiam się też nad tym jak ma się godzina pracy społecznej do obowiązującej minimalnej stawki godzinowej pracy która wynosi obecnie 27,70 zł, bo w moim przypadku 500zł : 40 godzin to wychodzi 12,5zł na godzinę.

Zatem idź do pracy, przepracuj 500/27,70=x godzin i sprawa prosta.

A dla nas zacytuj dokładnie dokument, w którym mowa o grzywnie. A potem odniesiemy to do przepisów, które mówią o zamianie nieuiszczonej grzywny na inne formy kary.

forg napisał:
Zatem idź do pracy, przepracuj 500/27,70=x godzin i sprawa prosta.

A dla nas zacytuj dokładnie dokument, w którym mowa o grzywnie. A potem odniesiemy to do przepisów, które mówią o zamianie nieuiszczonej grzywny na inne formy kary.
Czy mogę liczyć na umorzenie tej grzywny powołując się na fakt, że ten sam sąd 25 lat temu umieszczał mnie trzy razy na internacji sądowo psychiatrycznej z powodu schizofrenii paranoidalnej?

Nie jest to przesłanka do umorzenia grzywny

Powrót